Kıdem tazminatı alacaklar dikkat ‘Bunu yaparsanız 1 TL bile alamazsınız’

Kıdem tazminatı alacaklar dikkat ‘Bunu yaparsanız 1 TL bile alamazsınız’
İstifa dilekçeleri verirken herkesin sıklıkla yaptığı hatayı Avukat Bilal Yavuz açıkladı.

Milyonlarca işçi iş yerinden ayrılırken istifa dilekçeleri verir. Ancak bu istifa dilekçelerini verirken bazen işçilerin sıklıkla düştüğü hatalarda oluyor. İstifa dilekçeleri verirken herkesin sıklıkla yaptığı hatayı Avukat Bilal Yavuz açıkladı.

para-001.jpg

“1 TL BİLE ALAMAZSINIZ”

Yavuz, bu hatayı sakın yapmayın diyerek şu ifadelerde bulundu;

“İstifa dilekçesini iş yerine bir nüsha olarak sunarsanız, iş veren bunu vermemişsiniz gibi çöpe atabilir. Ardından ‘tazminatları vereceğiz’ diyerek sizi bir süre oyalayıp 3 gün mazeretsiz işe gelmediğiniz için işten atar. 1 TL bile tazminat alamazsınız. Bunun için istifa dilekçesi verirken 2 nüsha çıkartıp birini iş verene diğerini de kendinize alacaksınız. Sakın bu tuzaklara da düşmeyin”

para-qduy-cover.jpg

KIDEM TAZMİNATI NEDİR?

Kıdem tazminatı, işçinin iş yerinden ayrılırken belli koşulları sağlaması durumunda, işveren tarafından geçmiş hizmetlerine karşılık kanunen ödemesi gereken toplu para olarak bilinir. Kıdem tazminatı, işçi ile işveren arasındaki ilişkilerin sonlanması durumunda adil bir maddi denge sağlamak amacıyla yasal bir haktır. Türkiye'de kıdem tazminatı, İş Kanunu'nda belirtilen kurallar doğrultusunda hesaplanır ve ödemesi yapılır. Bu hak, çalışanların uzun vadeli iş ilişkilerini koruma ve teşvik etmeyi hedefler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.