Karne alan öğrenciye 5 bin lira destek

Karne alan öğrenciye 5 bin lira destek
Cuma günü itibari ile okullar 3 aylık yaz tatiline girdi. Karne alan 19 milyon öğrenci için sevindiren haber geldi. Okulda başarı gösteren öğrencilere devlet, başarı teşvik programı kapsamında 5 bin TL ödeme desteği verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçmiş dönemde yaptığı açıklamada devlet okulunda okuyan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine asgari ücretin %60’ı oranında maddi destek verileceğini açıklamıştı. Karnelerini alan öğrenciler de konuyla ilgili araştırmalarını hızlandırdı.

Öğrencilerin karne ve başarı belgelerini almasıyla birlikte başarı teşvik programı yeniden gündeme geldi. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçmiş dönemlerde açıklamalarda bulunmuştu. "Devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin %60 orana varan tutarda destek vereceğiz." diyen Erdoğan, "Yükseköğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarını lisans öğrencilerinde 850 liradan 1250 liraya, yüksek lisans için 2500 liraya. Doktora öğrencileri için 2550 liradan 3750 liraya çıkartıyoruz" cümlelerine yer vermişti.

Başarı Teşvik Programı adı altında ilkokuldan üniversiteye sosyal yardım desteği üzerine sağlayacak başarı ödemelerinde asgari ücret baz alınacak. Temmuz zammı öncesinde net 8 bin 506 TL olan asgari ücretin yüzde 60'ı sınıfta ilk 3, okulda ilk 5 öğrenciye karne hediyesi olarak verilecek.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleşen merkezi sınavda yüzde 5'lik dilime giren öğrenciler başarı sıralamasına göre en fazla net asgari ücretin iki katına varan tek seferlik başarı desteği elde edebilecek. Meslek lisesi mezunlarına, bir işe girmesi durumunda üç ayda bir dört defaya mahsus olmak üzere toplam net asgari ücret kadar destek verilecek.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR, NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Başarı teşvik programı başvuru tarihi ile ilgili şu ana kadar herhangi bir duyuru yapılmadı. Karne hediyesi almak isteyen öğrenciler başvuruları araştırıyor. Programa dair başvuruların ne zaman ve nasıl alınacağı henüz aktarılmadı. Yaz tatili sırasında gelişmelerin duyurulması bekleniyor.

TAKDİR – TEŞEKKÜR ALAN ÖĞRENCİLER BAŞARI BURSU ALABİLİYOR MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların akabinde bu durum, takdir teşekkür alan öğrencileri de kapsayıp kapsamadığı ile merak konusu oldu. Ancak konuyla ilgili herhangi bir netlik bulunmuyor.

Kaynak: Hürriyet

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.