Ev hanımlarına bayram harçlığı

Ev hanımlarına bayram harçlığı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geliri olmayan ev hanımlarına 1000 lira bayram harçlığı verecek.

Aydınlık - Hiçbir geliri olmayan ve en az bir çocuğu olan ev hanımlarına devletten 1000 liralık bayram harçlığı ödemesi yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz günlerde ev hanımlarına da 1000 liralık bayram harçlığı ödemesi yapılacağını duyurmuştu.

Bayram harçlıkları 500 ile 1000 lira arasında değişecek. En önemli şartlar arasında ev hanımının hiçbir geliri ya da sigortası olmaması gerekiyor. Ayrıca en az 1 çocuğu da olmalı. Bu şartları taşıyan ev hanımları 1000 liralık bayram ikramiyesi için hemen e-devlet üzerinden başvuru yapabilirler. Ödemeler ise PTT'den arife gününe kadar yapılacak.

ÖDEMELER NEREDEN ALINACAK?

İhtiyaç sahibi ev hanımına gerekli ödeme PTT aracılığıyla yapılacak. Başvurmak isteyen muhtaç durumdaki ev hanımı belirli şartları taşıyorsa başvurusu onaylanacaktır.

Öncelikle ihtiyaç sahibi ev hanımının e-devlet aracılığıyla başvuru formunu gerekli ve uygun şekilde doldurması gerekiyor. Böylece ev hanımlarına 1000 lira bayram ikramiyesi için başvuru süreci tamamlanmış olur. Ödemeler ise Kurban Bayramı öncesi en geç arife günü PTT'den alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

- T.C vatandaşı olması

- Arazisi ve tapusu olmaması

- Sigortası olmaması

- Düzenli geliri olmaması

- En az bir çocuğu olması

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.