Kar yağışı bir uğrayıp geçecek Bahar öncesi son sürpriz

Kar yağışı bir uğrayıp geçecek Bahar öncesi son sürpriz
Baharın yaklaştığı şu günlerde yağmaz denilen kar Türkiye'ye giriş yapacak. Kısa süre sürmesi beklenen kar yağışının Marmara ve doğu bölgelerinde yüksek kesimlerde etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel kar bekleyenlere güzel haberi vererek yolları kapatacak, diz boyuna kadar ulaşacak bir kar yağışının Türkiye'ye yaklaştığını söyledi. Hüseyin Öztel kar yağışı için tarih de verdi.

Cemrelerin havaya suya toprağa düşmesinin ardından vatandaşlar baharın gelişini bekledi. Ancak bahardan önce kış yeniden son bir kez kendini göstererek kar yağışı sürprizi yapacak.

İSTANBUL'DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

yagmurist1.jpg

Önümüzdeki birkaç gün İstanbul'da yağış bekleniyor. Perşembe günü İstanbul yağışlı en yüksek 14 derece, Cuma günü yağmurlu 13 derece, Cumartesi günü yağmurlu 13 derece, Pazar günü bulutlu 16 derece, Pazartesi ise bulutlu 15 derece olacak.

KAR YAĞIŞI İÇİN TARİH VERDİ

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, canlı yayına bağlanarak son meteorolojik gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Öztel açıklamasında hava şartlarının bu yıl sık sık değişkenlik gösterdiğini belirterek önümüzdeki günlerde yeni bir kar yağışının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Öztel kar yağışı için tarih de verdi.

karogrenci3.png

KAR SON KEZ KENDİNİ GÖSTERECEK

Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, uzun vadeli hava tahminlerinin önümüzdeki hafta çarşamba, perşembe ve cuma gününde kar yağışı gösterdiğini söyledi. Kar yağışının bütün Marmara yüksekliklerini ve Doğu bölgelerde yüksek kesimlerde kendini göstereceğini belirten Öztel Batı Karadeniz ve Ankara'nın etkileneceğinin altını çizdi.

İçinde bulunduğumuz ayın hem yazdan hem kıştan özellikler barındığını belirten Öztel, ancak önümüzdeki haftanın daha çok kış aylarına benzeyeceğini söyledi. Hava sıcalıklarının 4-5 derece düşüş göstereceğini hatırlatan Öztel kışın henüz bitmediğini söyledi. Öztel'in tahminlerine göre batı kesimler hava sıcaklığı nedeni ile yağışı yağmur olarak alacak. İstanbul'da kar yağışı beklemediğini belirten Öztel, ancak kar alan bölgelerden gelen soğukun etkisi ile kentin tam bir kış mevsimi yaşayacağını söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.