EGM adına yükseköğretim kurumlarında okutulacak öğrencilere dair yönetmelik kaldırıldı

EGM adına yükseköğretim kurumlarında okutulacak öğrencilere dair yönetmelik kaldırıldı
Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre, Emniyet Genel Müdürlüğü adına yükseköğretim kurumlarında okutulacak öğrencilere dair yönetmelik kaldırıldı.

Üniversite öğrencilerine yönelik önemli bir düzenleme, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürürlükten kaldırıldı. Bu değişiklik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan bir kararla resmen duyuruldu. Yükseköğretim kurumlarında okuyan öğrencileri ilgilendiren bu yönetmelik, artık geçerli olmayacak.

640x360.jpg

Yürürlükten kaldırılan yönetmeliğin amacı; Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı olarak Emniyet Genel Müdürlüğü'nün uzmanlık alanlarında ihtiyaç duyduğu nitelikli personeli yetiştirmek amacıyla, fakülte veya yüksekokullarda öğrencilere verilecek eğitimin nitelikleri, seçme ve alım esasları, özlük hakları, disiplin ve izin esasları ile eğitim-öğretim standartları ve mesleki eğitim içerikleri belirlenmiştir. Ayrıca öğrencilerin akademik başarı durumları, mezuniyet sonrası atamaları, öğrenciliğin sona erdirilmesi ve diğer ilgili prosedürler de yönetmelik kapsamında düzenlenmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.