Kahve lekesinden eser bırakmayan 3 yöntem Deterjandan daha etkili!

Kahve lekesinden eser bırakmayan 3 yöntem Deterjandan daha etkili!
Kahve lekesinden deterjan kullanmadan kurtaran etkili yöntemleri derledik.

Kahve lekesinden kurtulmanız için kimyasal maddeler kullanmanıza gerek yok. Uygulayabileceğiniz çok daha doğal yöntemler bulunuyor, üstelik bu yöntemler lekeyi anında çıkarmanızda olanak sağlıyor.

Özellikle renkli Kumaşlarda leke çıkarmak için kullandığınız kimyasal maddeler kumaşı deforme edebilir. Bu sebeple lekeyi çıkarırken doğal yöntemler uygulamanız kıyafetlerinizi daha uzun süre kullanmanıza da imkan verecektir.

Çay ya da kahve lekesini çıkarmak için bu pratik yöntemleri deneyebilirsiniz.

TRAŞ KÖPÜĞÜ

Lekenin üzerine traş köpüğü sıkmak ve bekletmek uygulayabileceğiniz en etkili çözüm yöntemlerinden biri ardından kıyafetin üzerindeki lekeyi sıcak su ve sünger yardımıyla temizleyerek ovalamadan çıkarabilirsiniz. Lekenin kumaş yüzeyinde kuruyup kurumamasına göre çıkma süresi uzayabilir

HALI TEMİZLEYİCİ

Kahve lekesini çıkarmak için halı temizleyiciden de faydalanabilirsiniz, ilısu yardımıyla lekenin kumaştan çıkarılmasın ve kıyafetinizin yıpranmamasınını sağlayabilirsiniz.

BEYAZ SİRKE

Sirkeyi çamaşırlar da hijyen sağlamak adına evin bir çok alanında kullanılan beyaz sirkeyi kahve lekesi üzerinde de kullanabilirsiniz lekeli alanı beyaz sirkeyle ıslatıp o şekilde kurumasına izin verin ardından tekrar ıslatip havluyla üzerine bastırın lekenin havluyu çıkmasını kolaylaştıracak ve tişörtünüz üzerinde iz bırakmayacaktır son olarak sirke kokusundan kurtulmak için üstüne karbonat ekleyebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.