İzmirli tekstil devinden konkordato kararı

İzmirli tekstil devinden konkordato kararı
İzmir'de faaliyet gösteren ve global markalara kumaş sağlayan Zümrüt Tekstil, finansal yeniden yapılandırma sürecine girmiş ve konkordato talebinde bulundu. Bu süreçte, şirkete geçici bir süre için koruma kararı tanındı.

İzmir Torbalı'da faaliyet gösteren Zümrüt Tekstil Şirketi, ekonomik zorluklar nedeniyle iki yıl önce konkordato sürecini başlatmıştı. Yerel mahkeme tarafından verilen konkordato kararı, itiraz üzerine istinaf mahkemesince iptal edildi. Alacaklılar, yerel mahkemenin kararının bozulması için üst mahkemeye başvuruda bulunmuşlardı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 17. Hukuk Dairesi, şirketin konkordato talebini reddederek, alınan ihtiyati tedbir kararlarını kaldırdı ve konkordato komiseri ile kayyumun görevlerine son verdi.

unlu-giyim-markalariyla-calisiyordu-izmirli-o-firmaya-kayyum-atandi-1093726.jpg

YENİDEN KONKORDATO SÜRECİ

Şirket, konkordato sürecini yeniden başlatmak için başvuruda bulundu. İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin talebini değerlendirerek üç aylık geçici mühlet kararı aldı. Bu karara itiraz edilebilecek olup, geçici konkordato komiseri olarak SMMM Hatice Karpuzoğlu ve Hukukçu Edhem Solak atandı.

unnamed.jpg

ÇALIŞAN SAYISI VE ÜRETİM DETAYLARI

Egedensonsöz gazetesinin raporuna göre, 1996 yılında kurulan ve 250'den fazla çalışanı bulunan Zümrüt Tekstil Fabrikası, H&M, Inditex Group, M&S, NEXT, Arcadia Group, C&A, TOPSHOP, BENETTON gibi büyük perakende zincirleri için tekstil ürünleri üretmekte ve bu ürünleri Amerika, Avrupa ve Ortadoğu'daki ülkelere ihraç etmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.