İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ve itfaiye eri alacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ve itfaiye eri alacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, zabıta memuru ve itfaiye eri alınacağını duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesindeki boş kadrolara, toplamı 109 olan, açıktan atama yoluyla memur alımı yapılacak.

Resmi Gazete yer alan ilanda, erkekler için 'askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak' şartı konuldu.

Ayrıca şunlar kaydedildi:

- İlan edilen itfaiye eri ve zabıta memuru kadroları için mezun olunan okul itibariyle öğrenim
şartlarını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) alım
yapılacak kadroların karşısındaki puan türünden, belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak.

- Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmamak. Adayların boy ve kilo ölçümü belediyemizce yapılacaktır.

- Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

- İtfaiye Eri kadrosuna başvuracak adaylar için sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları.

- 13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince itfaiye eri kadrolarına başvuran adaylar için verilen en az (B veya C) sınıfı zabıta memuru kadrolarına başvuran adaylar için en az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

25.jpg

BAŞVURU TARİHLERİ

Adaylar, sözlü ve uygulamalı sınava katılabilmek için 27.11.2023 tarihinden 01.12.2023 tarihi mesai bitimine kadar, başvuru formu ve istenen belgelerle birlikte, boy ve kilo ölçümü yapmak üzere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü Şehit Er Mehmet Çadırcı Cad. No:50 Şirinkapı Buca/İZMİR adresinde müracaat edebilirler.

Sınava girmeye hak kazanan adaylar KPSS puanları ile sınav yeri ve zamanı başvuruların değerlendirilmesini müteakip 13.12.2023 tarihinde belediyenin web sayfası www.izmir.bel.tr
adresinde ilan edilecek.

Sözlü ve uygulamalı sınavın 18.12.2023 – 29.12.2023 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü Şehit Er Mehmet Çadırcı Cad. No:50 Şirinkapı Buca/İZMİR adresindeki yerleşkesinde saat 09.00'da başlayacağı duyuruldu.

Sözlü sınav;
1. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,
2. Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi
3. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu
4. Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat konularını kapsayacak.

Uygulamalı sınav;
- İtfaiye eri kadrolarına atanmak için; Kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile araç kullanımı ve fiziksel dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılacak.

- Zabıta memuru kadrolarına atanmak için; Kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.