İYİ Parti'nin Hatay adayı belli oldu

İYİ Parti'nin Hatay adayı belli oldu
İYİ Parti'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı açıklandı.

İYİ Parti’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert olduğu açıklandı.

whatsapp-image-2024-02-12-at-10-23-28.jpeg

NUSRET CÖMERT KİMDİR?

Damnus Enerji ve Yatırım A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Cömert, kariyerine 1984 yılında başladığı Royal Dutch Shell'de 30 yıl boyunca çeşitli görevlerde bulunmuştur. 12 yıl süresince Türkiye'de petrol ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Cömert, bu süre zarfında Shell Türkiye'nin akaryakıt sektöründeki dönüşümünü yönetmiştir. Daha sonra Londra merkezli Doğu Akdeniz Bölgesi İş Geliştirme Müdürü olarak atanmış ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgedeki faaliyetleri koordine etmiştir. Türkiye'de doğal gaz ve enerji sektöründe şirket kurmuş ve Genel Müdürlük görevini üstlenmiştir.

2002-2014 yılları arasında Türkiye'de arama ve üretim ile doğal gaz ve enerji faaliyetlerinin Murahhas Azası olarak görev yapmış ve SEAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenmiştir. SEAŞ'ı Türkiye'deki ilk özel doğal gaz ithalat ve toptan satış şirketi olarak kurmuş ve doğal gaz sektörünün liberalizasyon sürecinde öncü rol oynamıştır. Shell'in Türkiye'de offshore petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerine öncülük etmiş ve petrol ve doğal gaz arama alanında liderlik pozisyonunda bulunmuştur.

Nusret Cömert, Cömert Makina Mühendisi olup MBA eğitimi almıştır. Harvard Üniversitesi İleri Liderlik Kıdemli Akademi Üyesi ve IMD Business School mezunudur. Ayrıca Trinidad ve Tobago Cumhuriyeti Türkiye Fahri Başkonsolosu, İstanbul Konsoloslar Heyeti (ICC) Yönetim Kurulu Üyesi, Harvard Mezunlar Derneği Başkan Yardımcısı, TÜSİAD üyesi, DEİK Türkiye-Orta Amerika ve Karayipler İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, Kadir Has Üniversitesi Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Üyesi, Harvard Club of New York City ve Galatasaray Kulübü üyesidir. Ayrıca, dört yıl boyunca Akfen Holding A.Ş.'nin Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğini yapmış ve halen Borusan Mannesman Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.