İşte şarj ömrünü uzatan etkili yöntemler Cep telefonlarınızın pili artık çabuk bitmeyecek

İşte şarj ömrünü uzatan etkili yöntemler Cep telefonlarınızın pili artık çabuk bitmeyecek
Cep telefonu hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Oyun, konuşma, mesajlaşma, fotoğraf çekimi ve daha bir sürü özellik... Peki bunca özelliği içinde barındıran cep telefonunun batarya süresini nasıl uzatabiliriz?

Cep telefonları hayatın neredeyse vazgeçilmezi oldu. Yeni cep telefonu alırken ilk göze çarpan özellik ise şarj kapasitesi olmakta. En iyi kapasiteli şarjı almış olsak bile belli bir zamandan sonra cep telefonundaki şarj erkenden bitiyor. Bu sorunun cevabı aslında çok basit. Telefonunuzun batarya ömrünü uzatmak için yapmanız gereken birkaç küçük ayar var...

EKRAN PARLAKLIĞINI DÜŞÜRÜN

Bunlardan ilki, ekran parlaklığınızı düşürmek. Ekran parlaklığı, bataryanın en çok harcadığı enerji kaynaklarından biridir. Ekran parlaklığınızı otomatik moda alarak veya manuel olarak azaltarak bataryanızdan tasarruf edebilirsiniz.

SEKMELERİ KAPATMAK

İkinci olarak, arka planda çalışan uygulamaları kapatmak. Telefonunuzda açık kalan uygulamalar, sürekli olarak işlemciyi ve belleği kullanarak bataryanızı tüketir. Bu yüzden, kullanmadığınız uygulamaları kapatmak veya arka plan veri kullanımını sınırlamak batarya ömrünüzü artırabilir.

0d32772cbf4b96c969bc885cc2c77254.jpg

SIK SIK YENİDEN BAŞLATMAK

Üçüncü olarak, telefonunuzu sık sık yeniden başlatmak. Telefonunuzu yeniden başlatmak, hafızasını temizler ve gereksiz dosyaları siler. Bu da telefonunuzun daha hızlı ve verimli çalışmasını sağlar. Ayrıca, telefonunuzu yeniden başlatmak, bazı yazılım hatalarını da düzeltebilir.

AŞIRI SICAK VEYA SOĞUKTAN KORUMAK

Son olarak, telefonunuzu sıcaktan ve soğuktan korumak. Sıcaklık değişimleri, bataryanın kimyasal yapısını bozar ve performansını düşürür. Bu yüzden, telefonunuzu direkt güneş ışığına maruz bırakmamak, ısıtıcı veya klima yanına koymamak, çok soğuk yerlerde kullanmamak gibi önlemler almak batarya ömrünüzü uzatmaya yardımcı olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.