İstanbul'un simgesi olan ünlü AVM yıkılıyor 'Yeni sahipleri şaşırttı'

İstanbul'un simgesi olan ünlü AVM yıkılıyor 'Yeni sahipleri şaşırttı'
İstanbul’un en değerli noktalarında birinde yer alan ve 2 yıl önce milyonlarca dolara satılan ünlü alışveriş merkezi Profilo AVM’nin yıkım işlemleri başlıyor. AVM’nin yerine yapılacak proje ise ortaya çıktı.

2022 yılının son aylarında 65 milyon dolar bedel ile Artaş Grubu’na satılan ünlü alışveriş merkezi Profilo AVM’nin yıkımı başlıyor. İstanbul’un en işlek ve en değerli noktalarından biri olan Mecidiyeköy’de bulunan Profilo AVM’nin satış işleminin tamamlanmasının ardından alışveriş merkezi içerisinde bulunan işletmelere tahliye uyarısı gönderilmişti.

profilo-zbk6-cover.jpg

Profilo AVM’de yer alan vize acentelerininde AVM’yi boşaltmasıyla birlikte yıkım işlemlerinin başlayacağı öğrenildi.

İstanbul’un göbeğinde çok değerli bir konuma sahip olan Profilo AVM’nin yerine ise rezidans inşa edilecek.

DEFALARCA KEZ EL DEĞİŞTİRDİ

1998 hizmete açılan Profilo AVM, İstanbul’un ünlü simgelerinden biri haline gelerek vatandaşların buluşma noktası olmuştu. Sanayici Jak Kamhi’nin şirketi Profilo Sanayi tarafından işletilen AVM, etrafında yeni AVM’lerin açılmasıyla birlikte popülerliğini kaybetmiş ve borçları dolayısıyla ilk olarak İş Bankası’na satılmıştı.

İş Bankası, ise Profilo AVM’yi 2021 yılının Kasım ayında 989 milyon TL bedel üzerinden İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na satmıştı.

Bu satışın ardından 2022 yılı sonunda Profilo AVM ve bulunduğu arazi 65 milyon dolar bedel ile Artaş Grubu’na satılmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.