İstanbul’da ulaşım kıtlığı ‘Yolda kalan vatandaşlar’

Gün geçtikçe şehirlerimizde ulaşım sorunlarına dair yeni dertlerle karşılaşıyoruz. Özellikle bir hat var ki minibüslerin azlığı, vatandaşları adeta yolda bırakıyor. Mecbur vatandaşlar yürümek zorunda kalıyor.

Vatandaşlar, işe gitmek, okula yetişmek veya günlük ihtiyaçlarını karşılamak için minibüslerden veyahut İETT’den yararlanmaya çalışıyor. Ancak ne yazık ki, minibüslerin azlığı ve dolu olmaları nedeniyle birçok vatandaş araca binemiyor. Duraklarda saatlerce beklemek, belirsiz bir süre içinde bir minibüsün gelip gelmeyeceğini umut etmek, artık rutinimiz haline geldi. Bende bunlardan birini yaşıyorum. Bağcılar Bakırköy seferinde Bahçelievler İSKİ bölümünde boş araç bulmak imkansız.

Bu durumun en büyük mağdurları, özellikle yaşlılar, engelliler, ve çocuklu aileler. Ulaşımın temel bir ihtiyaç olduğu günümüzde, insanların işlerine, okullarına, randevularına zamanında yetişememesi büyük sıkıntılara yol açıyor. Birçoğu, minibüs bulamayınca kilometrelerce yürümek zorunda kalıyorlar. Ya da mecburen pahalı taksi seçeneklerine yöneliyorlar ki bu da ekonomik olarak büyük bir yük oluşturuyor.

Bu sorunun çözümü için şehir yönetimlerinin ve ilgili kurumların daha etkin adımlar atması gerekiyor. Minibüs seferlerinin artırılması, yeni hatların açılması ve ulaşım altyapısının güçlendirilmesi, bu sorunu çözmek için atılacak adımlardan sadece birkaçı olabilir.

Ancak bu minibüs sayılarının azalmasının temel sebebine indiğimizde metrolar oluşturuyor. Çünkü metronun açılması karadaki minibüs seferlerini maddi açıdan vurması bekleniyor. Bu gelir kaybından dolay sefer sayıları azaltılıyor. Bu tepki vatandaşın minibüs bulamamasına da sebep oluyor.

Sonuç olarak metro seferlerinin hızlı bir şekilde açılarak İstanbul’daki ulaşım kıtlığına çözüm olması gerekiyor. İstanbul’daki en temel sorunlarından biri her yere metro ulaşımların olmaması. Yeni gelen belediye başkanının bu soruna odaklanması gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları