İstanbul'da kuvvetli yağış! Hava ve kara ulaşımı aksadı

İstanbul'da kuvvetli yağış! Hava ve kara ulaşımı aksadı
İstanbul'da 'kuvvetli yağış' uyarısı sonrası kentin birçok ilçesinde yağış başladı. Avrupa yakasında yağmura hazırlıksız yakalananlar duraklara sığınırken sürücüler zor anlar yaşadı. Hava ulaşımında aksamalar yaşandı.

Elektrik yüklü bulutlar nedeni ile hava tur atmak zorunda kalan uçakların bazıları Bursa ve Ankara'ya yönlendirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarısı yapılan 'kuvvetli yağış' İstanbul'da birçok ilçede etkili olmaya başladı. İlk olarak Avrupa yakasında etkisinde göstermeye başlayan yağış, kentin birçok ilçesinde etkili olmaya başladı. Yağmura hazırlıksız yakalananlar otobüs duraklarına sığındı. Yola çıkan sürücüler ise zor anlar yaşadı.

istanbulyamur1.jpg

KADIKÖY D-100 KARAYOLU DURMA NOKTASINA GELDİ

Kadıköy D-100 Karayolu üzerinde trafik durma noktasına geldi.

istanbulyagmurtrafik.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarısı yapılan ‘kuvvetli yağış’ İstanbul’da birçok ilçede etkili oldu. Yağışın etkisi ile D-100 Karayolu Kozyatağı mevkiinde trafik durma noktasına geldi. Kilometrelerce uzunlukta araç yoğunluğu oluştuğu görüldü.

HAVA ULAŞIMI AKSADI

İstanbul'da olumsuz hava koşulları uçuş seferlerini de etkiledi.

Akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar ve Kümülonimbus (CB) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlar hava ulaşımını olumsuz etkiledi.

İstanbul Havalimanı’nda iniş için alçalan uçaklar elektrik yüklü bulut olarak adlandırılan CB bulutları nedeniyle uzun süre havada tur atmak zorunda kaldı. Yakıt kritiğine giren uçaklar ise başta Ankara ve Bursa olmak üzere başka havalimanlarına yönlendirildi. Gece saatlerinde de etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle seferlerde gecikmeler yaşanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.