İstanbul'da fuhuş operasyonu '9 gözaltı

İstanbul'da fuhuş operasyonu '9 gözaltı
İstanbul'da Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, organize bir şekilde para karşılığı fuhuş yaptıran şebekeye yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda, fuhuşa zorlandıkları iddia edilen yabancı uyruklu 12 kadın kurtarıldı.

Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, şebeke üyelerinin kimlikleri tespit edildi. Maltepe, Ataşehir, Çekmeköy ve Sultanbeyli'de 10 farklı adrese düzenlenen baskınlarda, şebekenin yönetici kadrosunda bulunan 2'si kadın toplam 9 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonda ele geçirilen 9 cep telefonu incelenmek üzere alınırken, evlerde bulunan 29 bin 200 Türk Lirası ve 2 bin dolar da muhafaza altına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından şüpheliler adliyeye sevk edilirken, kurtarılan yabancı uyruklu kadınlar ise İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.

Polis kamerası tarafından da görüntülenen operasyon, şehirdeki fuhuşa karşı yapılan kararlı mücadelenin bir parçası olarak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. İlgili birimler, benzer suç örgütlerine yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.

aw149042-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.