İstanbul Fatih Camii'nde imama bıçaklı saldırı

İstanbul Fatih Camii'nde imama bıçaklı saldırı
İstanbul Fatih Camii imamı Galip Usta ve camii cemaatinden Bilal Erdem, camiye giren bir saldırgan tarafından bıçaklı saldırıya uğradı.

Fatih Camisi’nde namaz sırasında huzursuzluk yaratan Ö.S adlı bir kişi güvenlik görevlileri tarafından zorla cami dışına çıkarıldı. Namazın bitmesini bekleyen Ö.S. imam odasına giderek imam Galip Usta ile konuşmak istediğini söyledi. Ö.S. imam ile araya girmeye isteyen camii cemaatinden Bilal Erdem adlı vatandaşı bıçaklayarak yaraladı.

Namazın ardından henüz camiden ayrılmamış olan cemaat olayı fark ederek polis ve 112 acil servisi aradı. Vatandaşların yaptığı çok sayıda ihbar üzerine polis ve sağlık ekipleri hemen camiye ulaştı. Yaralılar 112 acil servis ekipleri tarafından ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. İmam Galip Usta ve Bilal Erdem'i bıçaklayan saldırgan yakalanarak gözaltına alındı.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği olayla ilgili açıklamasında saat 19.15'te meydana gelen olayda Ö.S.adlı kişinin Fatih Camii içerisinde slogan attığı ve nedenle camiden çıkarıldığını belirtti. Ancak saldırganın geri dönerek Fatih Camii imamı Galip Usta ve orada buluna Bilal Erdem’i bıçakladığı belirtildi. Saldırgan hakkında işlemlerin başlatıldığı bilgisini veren Valilik bıçaklanan imam Galip Usta ile Bilal Erdem'in hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

DİYANET'TEN AÇIKLAMA: BU MENFUR SALDIRININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da bıçaklanan imamla ilgili bir paylaşımda bulunarak menfur saldırının takipçisi olacaklarını bildirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.