İstanbul depremi Naci Görür ve Ahmet Ercan'ı birbirine düşürdü ‘Yer bilimcilerden olay yaratan açıklamalar’

İstanbul depremi Naci Görür ve Ahmet Ercan'ı birbirine düşürdü ‘Yer bilimcilerden olay yaratan açıklamalar’
Türkiye'deki deprem riskleriyle ilgili bilim insanlarından ardı ardına açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Prof. Dr. Naci Görür ile Prof. Dr. Ahmet Ercan sosyal medyada birbirine düştü.

Deprem kuşağında bulunan ülkemizde, insan nüfusunun en yoğun şekilde bulunduğu İstanbul’da yaşanacak olası deprem ile ilgili yer bilimcilerden ardı ardında açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Prof. Dr. Naci Görür, kısa süre önce sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamada, “İstanbul’da kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacaktır" ifadelerini kullanmıştı. Prof. Dr. Ahmet Ercan ise Naci Görür'le aynı fikirde değil.

Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından Naci Görür'ün bu ifadeleri hakkında, “İstanbul’da her an deprem olacağını gösteren bir tane kanıt gösterin size inanayım! Siz böyle söyledikçe siyasetçiler ile müteahhitler sizin sözlerinizi kullanıp oy ile para devşiriyorlar. İnşaat, ülkeye katma değer üretmeyen ölü yatırımdır. Yatırım sanayiye kaymalı.” şeklinde tepkisi dile getirdi.

ekran-alintisi-jpg4.jpg

Naci Görür'den ise Ahmet Ercan'a yanıt yine sosyal medya üzerinden geldi. Naci Görür sosyal​​​​​​​ medya hesabından Ahmet Ercan’a ithafen “Arkadaşlar, zaman zaman, X’te yazdıklarınız, sorularınızı, düşüncelerinizi tek tek okuyorum. Çoğunuz olumlu yönde ve olması gereken şekilde konuşuyorsunuz, ancak kimi arkadaşlarım sanki bu ülkede depremin konuşulmasından rahatsız oluyor. Korkmalarını anlıyorum, korku insani bir duygu ama daha dün on binlerce canımızı kaybettiğimiz bir ortamda ‘ÜLKEMİZDEKİ KENTLERİ DEPREM DİRENÇLİ YAPALIM, İNSANIMIZ ÖLMESİN’ söyleminden niye rahatsızlık duyarlar ki. Biz burada depremi değil depreme karşı önlem alma konusunu konuşuyoruz. Lütfen içinize sevgi dolsun, kendinize gelin. Sevgiyle" ifadelerini kullandı.

ekran-alintisi-jpg5.jpg
​​​​​​​

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.