Ezgi Apartmanı davasında kırmızı bülten kararı ’35 kişiye mezar olmuştu’

Ezgi Apartmanı davasında kırmızı bülten kararı ’35 kişiye mezar olmuştu’
Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin sanıkların yargılanmasına ilişkin 'Kırmızı Bülten' kararı davda damga vurdu.

6 Şubat 2023'de merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki depremde 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin sanıkların yargılanması sürüyor.

Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki gerçekleşen duruşmada, tutuksuz sanık Yakup Aktaş ile müştekiler ve taraf avukatları yer aldı. Tutuklu sanıklar Mehmet Tekin ve Ertan Danacı, bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Mahkeme heyeti duruşmaya ilk olarak sanıkları dinleyerek başladı.

ŞÜPHELİLER İÇİN KIRMIZI BÜLTEN KARARI İSTENDİ

Ardından söz alan müşteki avukatı Rezan Epözdemir, Ezgi Apartmanı'nda faaliyet gösteren pastane yetkilisi firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel'in yakalanması için kırmızı bülten çıkarılmasını mahkeme heyetine sundu. Mütalaada firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkında kırmızı bülten çıkarılması, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin sürdürülmesi talep edildi.

aw153388-01.jpg

ERSAN ŞEN: “UZAKTAN YAKINDAN İLGİLERİ YOK”

Sanık avukatlarından Ersan Şen, Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel'in kolon ve kiriş kesmediğini belirterek sanıkların yakalama kararının kaldırılması talebinde bulundu. Temsil ettiği sanıkların binaya en erken 2003 yılında geldiğini söyleyen Şen, "Ezgi Apartmanı ile uzaktan yakından ilgileri yok, yani hiç kimse temsil ettiğim her iki sanığı bu inşaatı, bu binayı yapmakla itham etmiyor. Temsil ettiğim sanıklar asla kolon kesmemişlerdir, kiriş kırmamışlardır. Kırmızı bülten talebi kabul edilemez." dedi.

Mahkeme heyeti başkanı, Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkında kırmızı bülten çıkarılması talebini oy birliği ile ret etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 3 Mayıs'a erteledi.

aw153388-04.jpg

NE OLMUŞTU

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamesinde, merkez Onikişubat ilçesinde bulunan Ezgi Apartmanı'nın depremde yıkılması neticesinde 35 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

İddianamede sanıklar için istenen cezalar ise şu şekilde;

Sanıklardan apartmanda faaliyet gösteren pastanenin yetkilisi firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel ile pastanedeki tadilatı organize eden tutuklu sanık Ertan Danacı hakkında 35 kez "olası kastla kasten öldürme" ve "olası kastla kasten yaralama" suçlarından 700 yıl 4 aydan 876 yıl 6 aya kadar, tutuksuz sanık apartmanın müteahhidi Yakup Aktaş ve tutuklu sanık fenni mesulü Mehmet Tekin hakkında ise "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 8 aydan 22 yıl 5 aya kadar hapis cezası isteniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.