İstanbul alarm veriyor! Valilik ve meteorolojiden ardı ardına uyarılar

İstanbul alarm veriyor! Valilik ve meteorolojiden ardı ardına uyarılar
İstanbul Valiliği, bu hafta boyunca kentti etkisi altına alacak sıcak hava dalgasına ilişkin vatandaşlara uyarı açıklaması yaptı.

İçinde bulunduğumuz hafta yarından başlayarak başta İstanbul olmak üzere tüm Marmara Bölgesi'nde sıcaklık artışları bekleniyor.

İstanbul Valili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak hava sıcaklığı nedeni ile kronik rahatsızlığı bulunan ve yaşlı vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Valilik açıklamasına yağışlı ve serin geçen haftanın ardından İstanbul'da hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerine çıkacağını, ortalama 4 ile 6 derece arasında sıcaklık artışı beklendiği bildirildi.

Paylaşımında Meteoroloji'nin son uyarısı açıklamasına da yer veren İstanbul Valiliği, hava sıcaklıklarının 24 ile 26 dereceye kadar yükselmesinin beklendiğini vurguladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü diğer yandan Edirne ve Kırklareli'nde sıcaklığın 26 dereceye kadar, Tekirdağ'da 25 dereceye kadar, Sakarya'da 32 dereceye kadar, Kocaeli'nde 30 dereceye kadar çıkacağını açıklayarak uyarı yayınladı.

istanbuluyari.jpg

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Meteoroloji diğer yandan Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz’de güney, güneydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarla beraber toz taşınımı olmasının beklendiğini duyurdu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.