Issız bir ormanda karşınıza çıksaydı en çok hangisinden korkardınız 'Bastırılmış tüm duygularınız ortaya çıkıyor

Issız bir ormanda karşınıza çıksaydı en çok hangisinden korkardınız 'Bastırılmış tüm duygularınız ortaya çıkıyor
Bu test, bastırılmış duygularınızı ortaya çıkarıyor. Öyleyse senin bastırılmış duygun hangisi?

Psikiyatrist Léopold Szondi’nin 80 yıllık kişilik testi, bastırılmış duygularınızı ve karakter özelliklerinizi ortaya çıkarıyor.

Bundan yıllar önce, 20.yüzyıla damgasını vuran Szondi testi, uygulandığı dönemde kabul görmüyor. Bu test, tek bir soru soruyor ve cevabına göre karakterinizi ve bastırılmış duygularınızı gün yüzüne çıkarıyor.

Psikiyatrist Szondi insanların dikkatini ve ilgisini, kendilerine benzeyen kişilerin çektiğine inanıyordu. Test, bu sayede ortaya çıktı.

Peki, sizin karakteriniz nelerin ipuçlarını veriyor? İşte detaylar…

korkuncc1.jpg

Karşınıza aniden bu insanlardan hangisi çıksaydı daha fazla korkardınız? Tek bir kişiyi seçmeniz gerekiyor.

1. OTORİTE SORUNU

Öğretmen, ebeveyn ve benzeri otoriter bir figür tarafından baskılanmış olabilirsiniz. Bu sebeple yıllarca baskılanmış bir hükmetme duygunuz olabilir. Pozitif ve arkadaş canlısı olabilir, insanları mutlu etmek üzerine kendinizi adayabilirsiniz.

Ancak tüm bunların yanı sıra biri size hükmetmek isterse savunmacı kişiliğiniz ön plana çıkabilir ve pasif-agresif tepkiler verebilirsiniz. Böylece kişileri dolaylı yoldan cezalandırmış hissedersiniz. Başkalarının acı çektiğini hissetmek hoşunuza gidebilir.

2. SAKİN VE DÜRTÜSEL

Eğer ikinci fotoğrafı seçtiyseniz bazı duygularınızı sakinlik ve uysallıkla bastırıyor olabilirsiniz. Ancak genel olarak arkadaş canlısı, iyi niyetli ve samimi bir duruş sergilersiniz. Bu, sizin dürtülerinizi kontrol altına alma çabanızdan kaynaklanır.

İyi veya kötü tepkileri çok aşırı verebilirsiniz. Yani iyi niyetli, yumuşak huylu duruşunuzda aşırıya kaçabilirken, sevincinizi ve neşenizi yükseklerde yaşarken, stresli durumlarla karşı karşıya kaldığınızda aniden patlayabilirsiniz. Bu da, normalde aşırı sakin olduğunuz için çevrenizi şaşırtabilir.

3. KURALLARA BAĞLI VE CİDDİ

Gülümseyen bu kişiyi seçtiyseniz hayatınızı sorumluluklarınız üzerine kuruyor olabilirsiniz. Aşırı aktif ve akıllı bir insansınız. Hayalperest kişiliğinizi bastırmak için sorumluluklarınızı ön plana koyuyorsunuz. Kendinizin ya da başkalarının duygusal ihtiyaçlarını ve aynı zamanda fiziksel ihtiyaçlarını göz ardı edersiniz. Çocukluğunuzda ciddiyetsiz kişilerle alay edenler yüzünden ciddi duruşa sahip olabilirsiniz.

1.jpg

4. GİRİŞKEN VE SOSYAL

Dışarıdan bakınca oldukça girişken bir yapıya sahip olmanıza karşın ilişkileriniz genellikle yüzeysel kalır. Çevrenizle ve ailenizle birlikte vakit geçirmeyi seversiniz. Aynı zamanda dışlanmaktan korkarsınız ve yalnız kalmak isteseniz de kalamazsınız. Başkalarıyla samimi ilişki kurmada zorluk çekersiniz ancak sosyal durmanız aldatıcı olabilir. Başkalarına karşı genel olarak ilgisiz olmanıza rağmen, onlarla bir arada olmaya çalışırsınız.

5. SAMİMİ VE ALÇAKGÖNÜLLÜ

Eğer bu fotoğrafı seçtiyseniz büyük ihtimalle kendisini ön plana çıkaran narsist kişilerden hoşlanmıyor olma ihtimaliniz var. Bu tür insanlara karşı kin besliyor olabilirsiniz. Küçükken abartılı olmamanız ve mütevazı davranmanız konusunda tembihlenmiş olabilirsiniz. Bu yüzden dikkat çekmemeye çalışırsınız. Samimi ve alçakgönüllü tavırlarınız takdir topluyor olabilir. Aynı zamanda zarif giyinirsiniz.

6. MUTLU ANCAK DEĞERSİZ HİSSETME

Bu 6.görselden korkmanız biraz şaşırtıcı çünkü aslında zararsız bir insandan yana seçiminizi yaptınız. Bu kişi, arkadaşlarınızdan ve akrabalarınızdan bıktığınız anlamına geliyor. Güven duyma sorunu yaşıyorsunuz.

Kendinize değer vermekte zorluk çekiyor, sık sık kendinizi eleştirirken buluyorsunuz. Kendisini sevmeme, değersiz hissetme sorunlarıyla mücadele etmeye çalışıyorsunuz. Bunu örtbas etmek için mutlu bir kişiliği dışarı yansıtıyorsunuz. İnsanların sorunlarına çözüm bulmak için uğraşıyorsunuz.

2.jpg

7. MAKUL OLMA VE AŞIRILIK SEVMEME

Bu görseli tercih ettiyseniz, genellikle mantıklı ve olgun birisiniz. Aşırıya kaçan duygu patlamalarından hoşlanmazsınız. Makul ve mantıklı davranmayı seversiniz. Geçmişte otoriter bir figür tarafından sakin ve uslu durma baskısı görmüş olabilirsiniz.

Aslında yüksek enerji seviyesine sahipsiniz ancak bunu baskılıyorsunuz. Kontrolünüzü kaybedebileceğiniz yerlerden uzak durmaya çalışıyorsunuz. Ölçülüsünüz ve mantığınızı kullanıyorsunuz.

8. MEŞGUL VE DÜŞÜNCELİ

Temiz yüzlü görünen bu kişinin fotoğrafını seçmeniz, farklı duyguları bastırdığınızı gösteriyor. Çocukluğunuzda zorbalığa maruz kalmış olabilirsiniz veya başınızdan bir travma geçmiş olabilir.

Karşı cins tarafından beğenilmeme ihtimali bile sizi deli edebilir. Bunu hissetmemek için abartılı cinsiyet rollerine girebilirsiniz. Kendi cinsiyetinize özel davranışları vurgulamaya bayılırsınız. İdeal bir kadın ya da erkek olabilmek için kendinizden ödün verebilirsiniz. Aynı zamanda da aklınızı sürekli meşgul etmeyi seversiniz. Düşüncelisiniz ve yeni fikirlere açıksınız.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.