İsmail Kartal 9 yıl önce itiraf etti: O röportaj yeniden gündeme geldi

İsmail Kartal 9 yıl önce itiraf etti: O röportaj yeniden gündeme geldi
Fenerbahçe'nin İsmail Kartal ile 3. dönemi duyurması sonrası teknik adamın 2014 yılında verdiği röportaj yeniden gündeme geldi.

Mehmet Emin ÖZTÜRK/KAMU SON HABER

İsmail Kartal, 2014 yılında verdiği röportajda hangi teknik direktörü örnek aldığını söylerken, kendisine neden 'Arap İsmail' denildiğini de açıkladı.

İşte tecrübeli teknik adamın o röportajı:

Futbol oynadığım dönemde Fatih Terim Galatasaray kaptanıydı. Çok sık görüşmezdik, dışarıda görürdüm, karşılaşırdık yani tesadüfen öyle bir samimiyetimiz yoktu ayak üstü sohbet ederdik, ayakkabısının arkasına basarak yürürdü onu hatırlıyorum. Şimdiki hali ile arasında dağlar kadar fark var.

"HİDDİNK'İ ÖRNEK ALIYORUM"

Hiddink başkaydı, ben de teknik direktörlük yapıyorum ve onu örnek alıyorum, yanında tam 3 ay kaldım Eindhoven'de. Mardin'de, Sarıyer'de, Sivasspor, Malatyaspor ve gittiğim her takımda Hiddink'ten öğrendiklerimi uyguluyorum.

"BAŞKA ÇAREM YOKTU"

En çok Trabzonsporlu İskender ile kapışırdım, sahada her karşı karşıya kaldığımızda da tekme atardım, sert oynardım ona karşı, napayım durdurmak için başka çarem yoktu.

"MAÇA KORKARAK ÇIKARDIK"

Biz milli maçlara korkarak çıkardık, 3 mü 5 mi yiyeceğiz diye çok korkardık. O zamanlar senede 1-2 milli maç oynanırdı. İstanbul'da İngiltere'den 8 yediğimiz maçta ben de oynadım, maç sırasında Abdülkerim'in bileği dönmüştü, oyundan çıktı yedek kulübesinde rahmetli Candan Tarhan'ın yanına oturdu. O sırada milli takım teknik direktörü Candan hocaydı. Durum 5-0 olmuş, Candan Hoca Apo'ya dönüp, 'Apo fark olacak galiba' demiş. Apo daha sonra bize bu olayı anlattı çok gülmüştük.

"ASLINDA ARAP DEĞİLİM"

Aslında ben Arap falan değilim, lakabım Arap. Yıllarca hep bana 'Arap İsmail' dendi, kısaca Arap derlerdi, o tenimin esmerliğinden geliyor, memleket ise Rize.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.