Islak çamaşırlar artık günlerce kuramayacak Çok basit bir yöntemle çamaşırlarınızı hızlıca kurutun

Islak çamaşırlar artık günlerce kuramayacak Çok basit bir yöntemle çamaşırlarınızı hızlıca kurutun
Çamaşırların yıkanması, kurutulması ve ütülenmesi oldukça zaman alıyor. Hatta soğuk havalarda çamaşırları kurutmak günleri alabiliyor. Ancak uygulanabilecek bazı yöntemlerle çamaşırlarınız birkaç saat içerisinde hızlıca kuruyacak ve farkı göreceksiniz.

Çamaşırlar kurutulmak için balkon, teras ya da kapalı alanlar kullanılır. Ancak soğuk havalarda özellikle çamaşırların kurutulması bir hayli uzun sürer. Daha uzun zamanda kuruyan çamaşırlar aynı zamanda hava koşulları nedeni ile daha çok kapalı alanda ekletilir. Bu nedenle uzun kaldığı için çamaşırlar ortamın kokusundan etkilenecektir.

Bu noktada ise devreye kapalı alanda çamaşırları kurutmanın püf noktası giriyor. Çamaşırların çok daha kısa sürede kurumasını sağlayan basit bir yöntemi kullanabilirsiniz. Bu yöntem ile çamaşır kurutma sürecini yüksek ölçüde kısaltabiliriz.

İŞTE YÖNTEMİ

Çamaşır kurutma sürecini daha da hızlandıran bu yöntem için tek ihtiyacınız boş ve kuru bir pet şişe. Pet şişe kullanarak çamaşırların kısa sürede kurumasını sağlamış olursunuz.

ekran-alintisi.jpg

Öncelikle yarım litrelik bir pet şişenin kapağını ve altını keserek yatay bir silindir şekli verin. Daha sonra bu silindiri çamaşır asacağınız askının metal borularının üzerine geçirin. Böylece çamaşırlarınız soğuk metalle temas etmeyecek ve daha hızlı ısınarak kuruyacaktır. Ayrıca metal kokusu da kıyafetlerinize sinmeyecektir. Bu yöntem hem pratik hem de ekonomiktir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.