İŞKUR’dan 157 bin kişiye iş imkanı

İŞKUR’dan 157 bin kişiye iş imkanı
İŞKUR yeni iş ilanlarıyla toplam 157.591 iş pozisyonunda fırsat alımına başladı.

İş arayanlar için sevindirici bir duyuru geldi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kapsamlı bir işe alım duyurusunda bulundu. Buna göre, Türkiye genelinde farklı iş kollarında 157 bin 591 kişiye iş imkanı sunulacak. İş fırsatları çerçevesinde KPSS'li ya da KPSS'siz, kadın ya da erkek herkes başvuru yapabilecek.

İŞKUR İŞ İMKÂNLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR'un ilanına göre, 81 ilde 157 binin üzerinde kişiye iş imkanı sağlanacak. Kamu Bülteni'nde yer alan habere göre, KPSS'li, KPSS'siz, deneyimli ya da deneyimsiz birçok kişi bu iş imkanlarına başvurabilecek. Online başvuruların kabul edildiği bu süreçte, adayların başvuracakları ilanın detaylarını dikkatlice incelemeleri gerektiğinin altı çizildi. Genel başvuru şartları ise TC vatandaşı olmak, en az 18 yaşında olmak, ilanlara göre değişen bir eğitim düzeyine sahip olmak ve çalışma engeli olmamak şeklinde sıralanıyor.

EN ÇOK İŞ İLANI YAYINLANAN MESLEKLER

Ayrıca, İŞKUR açıklamasına göre iş fırsatları arasında en çok iş ilanı yayınlanan meslekler de belli oldu. Bu meslekler arasında genel beden işçiliği, satış danışmanlığı, temizlik görevliliği ve garsonluk gibi pozisyonlar yer alıyor. İlanlara başvurmak isteyen adayların İŞKUR'un resmi web sitesinden ilan detaylarını incelemeleri ve uygun oldukları takdirde başvuruda bulunmaları öneriliyor. Bu geniş çaplı işe alım süreci, iş arayanlar için büyük bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.