İsias Oteli davasında 5 tutuklu sanık hakkında karar

İsias Oteli davasında 5 tutuklu sanık hakkında karar
Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören ve 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Oteli davasında, tutuklu sanıklardan 5'i hakkında karar verildi.

Adıyaman'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde hasar gören ve 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Oteli'yle ilgili olarak devam eden davada, tutuklu sanıklardan 5'i hakkında karar verildi.

Yargılanan 5 tutuklu sanıktan 2'si, tutuklu bulundukları süre ve mahkeme celseleri arasında dosyaya giren bilgi ve belgelerin dikkate alınmasıyla tahliye edildi. Otelin sahibi Ahmet Bozkurt'un oğlu Efe Bozkurt ve otelin fenni mesulü inşaat mühendisi Halil Bağcı, "yurt dışı yasağı" ve "haftada bir gün imza atma" şeklindeki adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı.

Mahkeme heyeti, diğer üç tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden sporcuların da aralarında bulunduğu 72 kişinin yaşamını yitirdiği İsias Oteli'ne ilişkin 5'i tutuklu toplam 11 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması 3 Ocak'ta gerçekleşmişti. Davanın ikinci duruşması 26 Nisan tarihinde görülecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.