Hisseli tapu mirasçısı herkesi ilgilendiriyor! Her an evsiz kalabilirsiniz

Hisseli tapu mirasçısı herkesi ilgilendiriyor! Her an evsiz kalabilirsiniz
Uzmanlar 'hisse' tapulu evlerdeki risklere dikkat çekip vatandaşlara evsiz kalmayın uyarısı yaptı.

Hisse tapulu ev satışlarındaki artış dikkat çekiyor. Aldığınız hisse tapulu daire kentsel dönüşüme girerse her an evsiz kalabilirsiniz.

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, fiyatı biraz daha uygun olduğu için hisse tapulu daireleri tercih ediyor.

Daire satışlarında son dönemde 'hisseli' tapu popüler oldu. Yatırım yapmak isteyenler daha ucuz olduğu için 'hisseli' daire alıyorlar. 'Hisseli' tapunun bilinmeyen birçok riskinin olduğu ortaya çıktı.

EVİNİZİ KAYBEDEBİLİRSİNİZ

Ev sahibi olmak veya yatırım yapmak isteyen kişiler hisseli dairelere yöneliyor, ciddi riskleri olmasına rağmen. Kimi bu risklerden habersiz kimi ise bile bile göze alıyor. Ev sahibi oldum derken o aldığınız hisse tapulu daire kentsel dönüşüme girerse her an evsiz kalabilirsiniz.

“BELEDİYELER İMAR PLANINI DEĞİŞTİRİYOR”

Gayrimenkul uzmanı Nilüfer Kas, "Belediyeler kendi içerisinde imar planlarını değiştiriyorlar. O gün üzerinde bina olan yer bugünkü imar planında yeşil alana, okul arsasına dönüşmüş olabilir. Vatandaşlar ev aldım derken yeşil alana dönüştürülmüş bir yere sahip olabilirler" dedi.

"10 KATLI BİNA 5 KATA DÜŞÜYOR"

"Hisseli tapu alınırken en önemli noktalardan biri imar durumu bilgisi. Çünkü 10 katlı bir bina yeniden yapılmak üzere yıkıldığında 5 kata düşebiliyor. Bu olasılık onlarca örnekten sadece biri." diyen Kas, "17 metrekarelik arsa payınız olduğu dönemde, 10 katlı bina 5 kata düştü. İmar durumu nedeniyle 17 metrekarelik arsanız sizin yarıya düşüyor, 120 metrekarelik daire de 60 metrekare oluyor" şeklinde konuştu.

"İSTEMİNİZ DIŞINDA DAİRE SATILABİLİR"

Bir diğer önemli nokta ise hissedarlardan biri, ortaklığın giderilmesi için dava açabilir. Böylece siz istemeseniz de tüm mülkün satışı gerçekleşebilir. Kas, "Bu noktada olacak şey şu; mülk artık sizin olmaktan çıkıyor. Hissenizi bir başkası ihaleyle satın alma yoluna girebiliyor." dedi.

(Kaynak: ATV Haber)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.