Hesabında bir anda görünce gözlerine inanamadı 'Gerçek ortaya çok sonra çıktı

Hesabında bir anda görünce gözlerine inanamadı 'Gerçek ortaya çok sonra çıktı
Banka hesabında 500 bin lirayı gören vatandaş soluğu poliste aldı. Gerçek ortaya çıktı

Mersin'de yaşanan bir olay, bir banka hesabına 500 bin TL yatırılmasıyla başladı ve sonrasında polisin titiz çalışmasıyla çözüldü. S.T. adlı kişi, hesabına beklenmedik bir şekilde yatan bu büyük miktar nedeniyle şüphelenerek durumu hemen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliğine bildirdi. Polis, derhal harekete geçerek parayı bloke etti ve ardından dolandırıcılık girişimini izlemeye başladı.

aw139788-01.jpgYapılan araştırmalar sonucunda, banka hesabının dolandırıcılık amaçlı kullanılmak istendiği tespit edildi ve şüpheliler Ü.S. ve Ö.D. belirlendi. Polis, bu iki şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Banka kartındaki 500 bin TL'nin gerçek sahibi olan E.S'nin, kendisini polis veya asker olarak tanıtan dolandırıcılar tarafından mağdur edildiği ortaya çıktı. Parası sahibine geri verildi ve gereken incelemeler yapıldıktan sonra adli süreç başladı.

aw139788-02.jpgOlayla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli mahkemeye sevk edildi. Mahkemede Ü.S. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polisin titiz çalışması ve hızlı müdahalesi sayesinde, dolandırıcılık girişimi sonuçsuz kaldı ve mağdurun paraya olan haklı talebi yerine getirildi.

aw139788-03.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.