Herkesin evinde bulunuyor 'Kimse ne işe yaradığını bilmiyor' 'Bakın sırrı neymiş?'

Herkesin evinde bulunuyor 'Kimse ne işe yaradığını bilmiyor' 'Bakın sırrı neymiş?'
Neredeyse bütün elektronik cihazların kablolarında bulunan küçük plastik silindirlerin ne işe yaradığını biliyor musunuz? İşte herkesin gördüğü, bildiği fakat ne işe yaradığını bilmediği aparatın amacı.

Neredeyse bütün elektronik cihazlar, çalıştırdıklarında elektromanyetik dalgalar üretir. Bu dalgalar, şarj kablosu aracılığıyla çevreye yayılır. Fakat bu durum, diğer elektronik cihazlarda "ceket dalgaları" adı verilen bir tür elektronik parazite yol açar.

Özellikle WLAN gibi diğer cihazlarla aynı frekansta çalışan cihazlar, bu parazitlerden daha çok etkilenir ve elektronik cihaz zarar görebilir.

Bizim de anlatacaklarımız tam da burada başlıyor. Bu parazitin elektronik cihazlarınıza zarar vermesine engel olmak için çoğu insanın bilmediği plastik silindirler devreye giriyor. Bunlar sıradan silindir şeklindeki plastik parçalar değil, bunlar ‘parazit bastırma filtresi’ olarak neredeyse bütün elektronik cihazların kablolarına yerleştirilen çok kritik aparatlardır.

Bu parçanın içerisinde bulunan ‘Ferrit’ çekirdekler, elektriksel olarak iletken olmayan bir malzeme olduğu için elektromanyetik dalgaları emer ve böylece elektronik cihazınızın zarar görmesini engeller.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.