Hayal Kırıklığı

2 haftalık aradan sonra Beşiktaş ligde Başakşehir ile 1-1 berabere kalarak yine taraftarlarını sinir hastası etmeyi başardı. 2 haftalık ara vardı, sakat futbolcuların iyileştiğini ve takımın çok iyi çalıştığını düşünmüştüm, maalesef tam bir hayal kırıklığı yaşadık. Bu takım sıradan bir takım gibi futbol oynuyor. Bu takım 3 top yapamıyor. Ne oldu bu takıma anlamış değilim. Bu kadar kötü futbol oynanmaz. Yeni transferler ve affedilen oyuncularla ile yukarı yönlü bir ivme kazanılması gerekirken takım her hafta geriye gidiyor. Bu kadar kötü bir sezon tarihte görülmemiştir.

Bu kadar saçma sapan bir kadro ile sahaya çıkılması çok ilginç. Yanlış oyuncuları, yanlış yerde oynatırsan sonuç hep böyle olur. Hazır olmayan oyuncular asıl kadroda tercih ediliyor. Ayıptır çok ayıptır. Beşiktaş son 4 lig maçında galibiyet alamadı. Beşiktaş son 4 lig maçında doğru dürüst futbol bile oynayamadı. Beşiktaş son 4 lig maçında kalesinde sürekli gol gördü.

Bu takım nasıl çalışıyor. Başakşehir maçında topa sahip olma oranı Başakşehir %70 Beşiktaş %30. Bu demek oluyor ki Beşiktaş sürekli topu kovalıyor. Beşiktaş topu koşturur, topun peşinde koşmaz. Topa sahip olamıyor. Beşiktaş atak yapar, hücum eder, Beşiktaş defans yapmaz, pres yapmaz, kendi sahasında oyunu kabul etmez. Beşiktaş sürekli topa sahip olur, pas yapar. Beşiktaş gibi çok büyük bir camiaya bu oyun bu futbol yakışmıyor. Bu formayı hak etmeyen oyuncular var.

Bu oyunculara sezon sonunda katkıları için teşekkür edilip yolların ayrılması gerekir. Beşiktaş yönetiminin hoca konusunda yaptığı yanlış tercihi kabul edip, sezon sonunda Fernando Santos ile yollarını ayırması lazım. Hoca her hafta topa sahip olmamız gerekiyor diye açıklama yapıyor ama takımın her hafta topa sahip olma oranları geriye gidiyor.

Fernando Santos oyuncularından topa sahip olmalarını istiyor, buna yönelik çalışma yaptırıyor mu acaba. Veya yanlış antrenman programı mı uyguluyor. Beşiktaş’ın başında 12 lig maçına çıkan Santos 4 galibiyet, 3 beraberlik, 5 mağlubiyet ile 15 puan topladı.

1.25 puan ortalaması ile oynuyor. Hocanın maalesef takıma hiçbir katkısı yok. Oyun olarak, taktik olarak hiçbir katkısı yok. Rıza Çalımbay takımın başında kalsaydı bu noktadan daha kötü olmazdı herhalde.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları