Hasta olmak bu kadar pahalı olmamıştı 'Özel hastanelerin kapısından bile geçilmiyor'

Hasta olmak bu kadar pahalı olmamıştı 'Özel hastanelerin kapısından bile geçilmiyor'
Kış aylarının gelmesiyle soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklarda kendini göstermeye başladı. Bunun yanında ise devlet hastanelerinden randevu bulamayan vatandaş en son çareyi özel hastaneye gitmekte buluyor. Ancak özel hastanelerin kapısından girer girmez vatandaşı acı bir sürpriz bekliyor.

Hastanelerdeki vatandaşların sayısı günden güne artıyor. Ancak özel hastanelerin kapısından girenlerin sayısı da bir o denli azalıyor. Özel hastaneye gidenlerin sayısı yüzde 7.1 azalmış durumda. Bunun en önemli sebebi ise özel hastanelerin muayene tarifeleri olarak karşımıza çıkıyor.

Günümüzde birçok iş yeri özel sağlık sigortası uyguluyor. Ancak bu özel sağlık sigortaları da bu astronomik ücretlere çözüm olmuyor. Bir muayene ücreti 1500 ila 2500 arasında değişebiliyor.

YILLIK 100 BİN LİRAYI GEÇTİ

Poliçede belirtilen sayıyı geçmek istemeyenler devlet hastanesine gidiyor ancak yıllık poliçe bedelleri yaşa ve hastalık durumuna göre 100 bin TL'nin üstüne kadar çıkabiliyor.

Özel hastanelerin kapısından bile geçmek bir de özel sağlık sigortası yaptırmak cesaret istiyor. Çünkü ücretlerde astronomik artışlar söz konusu. Sağlık sigortaları olanlar da özel hastaneler yerine devlet hastanelerine gitmeye başladı.

VATANDAŞLAR İSYANDA

Kanal D Haber'in haberine göre, Vatandaşlar yaşanılan bu duruma isyan ediyor. "Bir doktor muayenesi bile 1500 TL", "2500 TL muayene ücreti... Başka çare yok" şeklinde dile getirildi.

ekran-goruntusu-2023-12-28-092438.png

ekran-goruntusu-2023-12-28-092447.png

ekran-goruntusu-2023-12-28-092505.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.