Haşhaşlı revani tarifi: Geleneksel tatlarla damak çatlatın

Haşhaşlı revani tarifi: Geleneksel tatlarla damak çatlatın
Evinizin mutfağında kolaylıkla, tatlıcıların tarifiyle revani hazırlamak imkansız değil.

Ev hanımlarının en çok tercih ettiği lezzetlerden biri olarak pratikliği ve tadıyla ön plana çıkan haşhaşlı revani, rmik, şeker, yumurta ve yoğurt gibi her evde bulanabilecek ekonomik malzemelerle hemen hazırlanabilen bir tatlı çeşididir.

Peki yapımı için neler gerekiyor?

Malzemler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı haşhaş
  • Yarım su bardağı süt

Yumurtaları derin bir kabın içerisine kırın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.Başka bir kapta irmik, un ve kabartma tozunu karıştırın. Bu karışımı, yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyerek spatula ile karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edin.Haşhaşı ekleyin

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.