Hasadı başladı! Dünya'nın dört bir yanından kapış kapış gidiyor! Ağrıları anında dindiriyor! Stresi azaltıyor

Hasadı başladı! Dünya'nın dört bir yanından kapış kapış gidiyor! Ağrıları anında dindiriyor! Stresi azaltıyor
20 çeşit tıbbı, aromatik bitki ve ürünün üretilip dünyaya ihraç edildiği Sakarya Botanik Vadisi'nde yılın ikinci ada çayı hasadı yapıldı.

Tarımda üretim ve istihdam konusunda Sakarya’nın ismini marka şehirlerin arasına yerleştiren Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 60 kilometre uzunluğundaki Sakarya Botanik Vadisi projesiyle yüzlerce çeşit bitkiyi ekiyor, üretiyor ve satışını gerçekleştiriyor.

aw069293-01.jpg

Kuşburnu, lavanta, biberiye, adaçayı, böğürtlen, kedi otu ve defne gibi birçok tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirildiği Botanik Vadide hasat dönemi devam ediyor. Bu yıl ikinci kez başlanan ada çayı hasadına Ekrem Yüce’de katıldı.

aw069293-02.jpg

"165 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNDE EKİMİ YAPILIYOR"

Yaklaşık 6 ton adaçayı üretimi yapılan Botanik Vadi’de tüm hasadın yüzde 90’ı sözleşmeli üretim modeliyle yurt dışına ihraç ediliyor. Sakarya için çalışmaya devam ettiklerini açıklayan Yüce, “Tarım şehri Sakarya olarak kuşburnu, lavanta, biberiye, ada çayı, böğürtlen, kedi otu, ıhlamur gibi aromatik bitkileri yetiştirdiğimiz Melen Botanik Vadisi’nde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ada çayı hasadımızın ikincisini de verimli bir şekilde gerçekleştirdik. 165 dönüm arazi üzerinde ekimini yaptığımız ve hasadını gerçekleştirdiğimiz tamamen organik adaçayını büyük oranda ihraç ediyor şehrimize ve ülkemize katma değer sağlıyoruz. Hasadımız hayırlı ve bereketli olsun” dedi.

aw069293-03.jpg

ADA ÇAYI FAYDALARI

Ağrıları dindirme özelliğine sahip olan ada çayı, iltihap ve kötü kokuyu önleme, yara iyileştirici ve antibakteriyel özellikleri sayesinde ağız ve diş sağlığı için tercih edilmektedir.

Ada çayının idrar söktürücü etkisi vardır.

Ada çayı sakinleştirici özelliği ile stresi azaltır.

Mide ve sindirim sistemini iyileştirir.

Uyku sorununa iyi gelir.

İshali hafifletebilir.

Kemik sağlığını destekleyebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.