Google'dan milyarca kullanıcısını ilgilendiren karar 'Son 3 gün'

Google'dan milyarca kullanıcısını ilgilendiren karar 'Son 3 gün'
Dünya genelinde milyarlarca kullanıcısı bulunan Google aktif olmayan hesapları 1 Aralık'tan itibaren silmeye başlayacak.

Dünya gelinde 1.8 milyar kullanıcısı bulunan Google'dan kullanılmayan Gmail hesapları için silme kararı 1 Aralık'ta devreye girecek.

Yapılacak olan temizlikle ilgili Google'dan yapılan açıklamada Gmail ile birlikte bağlı uygulamaları olan Dokümanlar, Workspace, Drive, Meet ve Google Fotoğraflar'ı da etkileyeceği, aktif olmayan bir hesaba 2 yılda 1 kez giriş yapılmasının ise hesabı korumak için yeterli olacağı belirtildi.

e60xbg.jpgTEMİZLİK BAŞLAMA TARİHİ 1 ARALIK

Twitter'ın daha önce birçok kez yaptığı ve yumurta diye tanımlanan hesapları sildiği bu çapta bir temizlik, Google için bir ilk. Google'ın Ürün Yönetiminden Sorumlu Başkanı Yardımcısı Ruth Kricheli mayısta yaptığı açıklamada yıl sonuna doğru bir temizlik yapmayı planladıklarını ve kullanılmayan hesaplara ait tüm verilerin silinebileceği uyarısını yapmıştı. Beklenen gün geldi, iki yıldır uykuda olan hesaplarda temizliğin başlaması için tarih 1 Aralık olarak belirlendi.

YOUTUBE VİDEOLARI DEVRE DIŞI

Şirketin 25 yıllık tarihinde bu konuda yaptığı ilk politika değişikliği, eleştirileri de beraberinde getirdi. Twitch'in eski CEO'su Emmett Shear, hesap silmenin müşterekleri yakmak anlamına geleceğini öne sürerek "Umarım kimse Google'a önemli bir şey için güvenmiyordur" dedi. Shear ayrıca temizlikten Youtube videolarının da etkileneceğini ima etti. Google ise iddialar üzerine Youtube videolarının temizlik kapsamının dışında olduğu açıklaması yaptı.

1 KEZ GİRMEK YETERLİ

Kullanıcıların bu temizlikten korkmasına gerek yok, çünkü hesaplarını korumak için yapmaları gereken tek bir şey var: Hesaba giriş yapmak. En az iki yılda bir giriş yapılan hesaplar ise bu temizlik harekatından etkilenmeyecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.