Galatasaray'ın Avrupa macerası ‘Bir rüyanın sonu’

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde heyecan dolu bir mücadeleye sahne oldu, ancak sonuç bekledikleri gibi olmadı. Sparta Prag karşısında oynanan play-off turu rövanş maçı, Galatasaray taraftarlarını derinden üzdü.

İlk maçta 3-2'lik skorla avantaj yakalayan sarı-kırmızılı ekip, deplasmanda Sparta Prag'a karşı zorlu bir mücadele verdi. Ancak, ilk dakikalardan itibaren zorluğun farkına vardılar. Çekya ekibi, hızlı bir golle öne geçti.

Abdülkerim Bardakçı'nın 16. dakikada attığı golle beraberliği sağlamasıyla umutlar yeşerdi. Ancak, Kaan Ayhan'ın 70. dakikada gördüğü kırmızı kart, işleri değiştirdi.

Sparta Prag, 10 kişi kalan temsilcimiz karşısında doğan fırsatları değerlendirdi. Sonuç olarak temsilcimizin Avrupa macerası son buldu.

Galatasaray'ın bek krizini tam çözdüğü düşünülürken, yeni transferlerin UEFA'da oynayamaması büyük bir sorun oluşturdu. Öyle ki Sparta Prag'daki sağ bek oyuncusu o bölgeyi adeta otobana çevirdi. Berkan'ın o bölgenin oyuncusu olmamasından dolayı eleştiremiyorum.

Çünkü karşısında çok hızlı bir bek vardı.

Temsilcimiz Avrupa Ligi'nden elenmesine rağmen, önünde Süper Lig ve Süper Kupa şampiyonluğuna kolaylıkla odaklanabileceği bir fırsat var.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları