Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kupa şoku ‘Lig önceliğine yenik düştüler'

Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde Galatasaray ile Fatih Karagümrük geçtiğimiz günlerde karşı karşıya geldi. Rams Park'ta oynanan mücadele, sürpriz bir sonuca imza attı.

Fatih Karagümrük tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale kaldı. Karagümrük, deplasmanda Galatasaray'ı 2-0 mağlup etti.

6'ncı dakikada Marcao'nun attığı golle öne geçen Karagümrük, 84'üncü dakikada Ryan Mendes'in golüyle skoru 2-0'a getirerek üstün oyununu gösterdi. Bu galibiyet, Fatih Karagümrük ekibinin önemli bir başarısı olduğu kanaatindeyim.

Ancak Galatasaray cephesinde ise hayal kırıklığı hakimdi. Taraftarlar, takımlarının kupaya veda etmesiyle üzüntü yaşadı. Bu noktada transfer hatalarını bir kez daha görmüş olduk.

Bana göre transferlerde yönetim hatası yok; çünkü taraftar, Zaha ve Tete gibi transferleri istemişti. Ancak bu transferler beklenen performansı gösteremedi ve takıma olumsuz etki yaptı. Dünkü maçta takım kötüydü, ancak Zaha ve Tete özellikle istenilen performansı defalarca sergileyemedi.

Fatih Karagümrük, Türkiye Kupası'nda yarı finalde Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Bu mücadelede Trabzonspor'un dikkatli olması gerekecek, çünkü Fatih Karagümrük kolay bir rakip olmadığını gösterdi.

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de kupadan elenmesi, ligdeki performanslarına daha fazla odaklandıklarını gösterse de, bu kadar geniş bir kadroya sahip olan takımların bu tür mücadeleleri kazanması beklenirdi.

Ancak bu sezon büyükler arasında kupa yarışının daha ön planda olduğunu söyleyebilirim. Galatasaray ve Fenerbahçe, Süper Lig'de Trabzonspor ve Beşiktaş ile Ziraat Kupası'nda kıyasıya bir rekabet içine girecekler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları