Flaş Flaş Okullar o gün tatil edildi

Flaş Flaş Okullar o gün tatil edildi
MEB açıkladı, okullar 1 Nisan'da tatil edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, aldığı flaş bir kararla 1 Nisan Pazartesi günü okulların tatil edilmesine karar verdi. Konuyla ilgili resmi yazı tüm valiliklere gönderildi.

Valiliklere gönderilen yazıya göre, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan tüm eğitim kurumlarında görev yapan yöneticiler ve öğretmenler, 31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiği bildirdi.

1 Nisan 2024 Pazartesi günü üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık veya planlama görevlerini yapmış sayılacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Valiliklere gönderen resmi yazıda:

“Seçimlerin özelliği nedeniyle oyların sayım işlemi akşam geç saatlerde bitmekte, bu durum da eğitim kurumlarının aynı gün içerisinde eğitim öğretime hazır hale getirilmesini engellemektedir. Bu nedenle bakanlığımıza bağlı eğitim kurumları, hazır hale getirilmesi bakımından 1 Nisan günü tatil edilmiştir. Okulların tatil edildiği 1 Nisan günü, üzerlerinde bulunan ders, varsa ek ders, yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacaklardır.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.