Fiyat etiketleri ışık hızıyla değişti 'Zamlar cebe girmeden buhar oldu'

Fiyat etiketleri ışık hızıyla değişti 'Zamlar cebe girmeden buhar oldu'
Asgari ücret zammının ardından birçok kalemde fiyatlar tek tek değişmeye başladı. Bunların başında ise market fiyat etiketleri geliyor.

Asgari ücret zammı yeni rakamıyla 17 bin 2 lira olarak açıklandı, asgari ücret zamlarının ardından marketlerdeki fiyat etiketleri de bir bir değişmeye başladı.

ekran-goruntusu-2024-01-03-102847.png

Sosyal medyada yer alan fiyat etiket görüntülerinden sonra, Tüketici Konfederasyonu (TUKONFED) üyesi Avukat Mücahit Saraçlı, haksız zamlara karşı vatandaşların şikayette bulunması gerektiğini belirtti.

ekran-goruntusu-2024-01-03-102855.pngHaksız olarak fiyat artışlarının hemen bildirilmesini söyleyen Saraçlı, bu durumun hemen bildirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu tarz yapılan haksız fiili işlemlerin cezai işleme tabi olduğunu belirten Saraçlı, Ticaret Bakanlığı'nın 81 il genelinde denetimlerine devam ettiğini kaydetti.

ekran-goruntusu-2024-01-03-102905.png Avukat Saraçlı, bilinçli tüketici olarak hareket edilmesi gerektiğinin vurguladı. Saraçlı, "Bu tür karşılaştıkları olaylarda mutlak suretle şikayet haklarını kullanmaları lazım. 1-2 gün içerisinde değişmiş bir fiyat etiketi tespit etmeleri halinde bunun fotoğrafını çekip, alo 175 hattına ya da Ticaret Bakanlığı'nın haksız fiyat uygulamaları kurumuna internet üzerinden şikayet etme hakları var." ifade etti.

ekran-goruntusu-2024-01-03-102914.pngHaksız uygulamaları yapan kişilere karşı tüketicilerin dikkatli olması gerektiğini söyleyen avukat Saraçlı, talepte bir düşüş olması durumunda satıcıların fiyat düşüşüne gitmek zorunda kalacaklarının altını çizdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.