Berbere giden şoke oldu 'Böyle fiyat tarifesi görülmedi'

Berbere giden şoke oldu 'Böyle fiyat tarifesi görülmedi'
Yeni yılla birlikte birçok kaleme zam gelirken berber tarifelerine de zam geldi.

1 Ocak itibariyle saç kesim ve tıraş fiyatlarına da güncelleme geldi. Antalya'da saç kesim fiyatları yüzde 80 zamlandı. Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın üyelerine gönderdiği yeni fiyat listesinde saç sakal kesimi, 'Lüks' tarifedeki berberlerde 1100 lira, 'A' tarifesinde 550 lira, 'B' tarifesinde 480 lira ve 'C' tarifesinde 400 lira oldu.

antalyada-luks-tarifede-tiras-1100-lira-3358-dhaphoto1.jpgSaç kesimine yapılan zam sosyal medyada kullanıcılar tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.

'Tıraşın de lüksü nasıl oluyor?', 'Altın makasla mı kesiyorlar', 'Tıraş sonu kafanızı altın suyuna mı batırıyorlar?', 'Berber abiler saç sakalı benzinli odun motoruyla mı kesiyorsunuz?', 'Bir adet sıfır fazla eklenmiş sanırım', 'Altın kaplama makasla tıraş olma keyfi için' yorumlarıyla pahalılık eleştirildi.

antalyada-luks-tarifede-tiras-1100-lira-3358-dhaphoto1-001.jpgAntalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yüksel Uzun, 20 yılı aşkın süredir kentte 4 farklı tarifeyle fiyat listesi oluşturuldu. Artan maliyet sebebiyle kesim ücretine artış yapıldığına değinen Uzun, "Lüks tarife, alışveriş merkezi ile oteller bölgesinde kullanılıyor. A sınıfı Lara bölgesi ile Konyaaltı ilçesinde, B sınıfı şehir merkezi, C sınıfı da Kepez ilçesi, Varsak bölgesi, Aksu ile Döşemealtı ilçesinde kullanılıyor." dedi.

antalyada-luks-tarifede-tiras-1100-lira-3358-dhaphoto2.jpgBaşkan Uzun artan malzeme ve kira fiyatlarını gerekçe göstererek zam yapıldığına değindi.

Uzun, "Fiyat artışına esnafımızdan, 'Kafede 40 liraya çay içildiği dönemde, ayda bir kere tıraş olmak için bu fiyat ödenir' gibi olumlu tepkiler aldık. Vatandaşın farklı tepkileri de olacak ama çoğunlukla olumlu düşünceler alıyoruz" ifadelerinde bulundu.

antalyada-luks-tarifede-tiras-1100-lira-3358-dhaphoto3.jpg

antalyada-luks-tarifede-tiras-1100-lira-3358-dhaphoto4.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.