Fiyat bilmecesinde son nokta 'Önce zam yapıldı sonra geri çekildi

Fiyat bilmecesinde son nokta 'Önce zam yapıldı sonra geri çekildi
Ankara'da geçtiğimiz günlerde simide zam yapıldığı duyurulmuştu.

Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, zam kararını açıklarken kullandığı ifadelerin yanlış anlaşıldığını belirterek, "Özellikle emekli ve öğrenci kesiminden, dar gelirli hemşehrilerimizden özür diliyoruz" diyerek yapılan simit zammının iptal edildiğini duyurdu.

Delibaş, geçen hafta esnaftan gelen zam talebini değerlendirdiklerini ve Cuma günü Ankara simidinin satış fiyatını 15 liraya çıkarma kararı aldıklarını ancak daha sonra yapılan bir değerlendirme sonucu bu fiyatın yüksek olduğuna karar verdiklerini ifade etti. Bu nedenle, bugün itibarıyla zammı iptal ettiklerini ve Ankara simidinin satışının 10 lira olarak devam edeceğini açıkladı.

Delibaş, esnafın fedakarlık yaptığını ve daha önce Toprak Mahsulleri Ofisinden aldıkları un desteğiyle 9 ay boyunca hiç zam yapmadıklarını belirtti. Ayrıca, desteklenmeleri durumunda bir sene boyunca zam yapmayacaklarını vurguladı.

Öte yandan, yapılan bazı açıklamaların yanlış anlaşıldığını ifade eden Delibaş, özellikle devlet büyüklerinden özür dilediklerini belirtti. Önceki açıklamalarında "Susam fiyatlarının, un fiyatlarının, doğal gaz işçi giderlerinin yüzde 200’lerin üzerinde konmasından dolayı zorunlu bir zam oldu. Herkesten özür diliyorum. Yalnız sadece özür dilemesi gereken bizler değiliz, özür dilemesi gerekenler de lütfen çıkıp özür dilesinler" şeklinde konuşmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.