Fitre ne kadar 2024 fitre ne zaman verilir

Fitre ne kadar 2024 fitre ne zaman verilir
Ramazan ayı gelince akıllara fitre ne kadar sorusu gelmeye başladı. Konuyla ilgili açıklama Diyanet tarafından yapılmıştı. O halde fitre ne kadar 2024 yılı için ne verilmeli?

Her yıl Ramazan ayının gelmesiyle birlikte o yılın fitre bedeli merak konusu oluyor. Fitresini bir an önce hazırlamak isteyenler, fitre ne kadar, fitre ne zaman verilir gibi soruları sormaya başlıyor.

İbadetini önemseyenlerin merak ettiği konu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından daha önce açıklanmıştı. Detaylar ortaya çıktı.

parasss.jpg

FİTRE NE KADAR? 2024 FİTRE BEDELLERİ BELLİ OLDU

Fitre, her Ramazan ayında durumu olmayan kişilere verilen yardım parasıdır. Günlük yemek bedeli üzerinden hesaplanan fitre, her Müslümanın vermesi gereken miktardır.

Her yıl, enflasyon ve yiyecek içecek fiyatları üzerinden belirlenen fitre bedelleri yıldan yıla farklılık gösteriyor. 2024 yılında fitre ne kadar oldu diye merak edenler için de Diyanet İşleri Başkanlığı açıklamasını yaptı.

Bu yıl yani 2024 yılı için belirlenen fitre bedeli 130 TL olarak duyuruldu. İhtiyaç sahipleri için verilmesi gereken 2024 fitre bedeli 130 lira şeklinde verilebilecek.

30 GÜNLÜK FİTRE NE KADAR?

Fitre ne kadar diye soranlar için günlük olarak belirlenen fitre bedeli 130 TL. Ancak fitre aynı zamanda fidye miktarı olarak da ödenebiliyor. Yani 30 gün boyunca oruç tutamayacak kişilerin ödemesi gereken bedel, 3 bin 900 TL olarak hesaplanıyor.

sahur.jpg

FİTRE NE ZAMAN VERİLİR?

Ramazan Bayramı’nın birinci günü hava aydınlandığında verilmesi vacip olan fitre bedeli, Ramazan ayı içerisinde herhangi bir günde de verilebiliyor. Özellikle bayramdan önce fitre vermek, durumu olmayan kişilerin bayram alışverişi yapmaları için önemli görülüyor.

FİTRE KİMLERE VERİLİR?

Ödenmesi gereken fitre ne kadar diye soranlar aynı zamanda fitrenin kimlere verildiğini de merak ediyor. Öyleyse bilinmeli ki fitre, durumu olmayan Müslüman kişilere verilir. Ancak fitre ve oruç fidyesi vermekle yükümlü olan kişilere fitre verilmez.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.