Fitre bedelleri belli oldu İşte 2024’te ödenecek miktar

Fitre bedelleri belli oldu İşte 2024’te ödenecek miktar
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 fitre ne kadar olacak sorularının yanıtını verdi. Peki, 2024 fitre miktarı ne oldu?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılında uygulanacak fitre miktarını açıkladı. 2024 fitre miktarı hakkında detaylar merak edilmeye başlandı.

2024 fitre ne kadar olacak diye merak edenler Diyanet’in açıklamasını sorguluyor. O halde fitre 2024 ne kadar?

diyanet.jpg

2024 FİTRE MİKTARI AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre bu yıl Ramazan ayının fitre bedelinin 130 TL olacağı duyuruldu.

Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında toplanan Kurul, 2024 yılı Ramazan ayı için fitre miktarını görüştüklerini açıklayarak; konuyla ilgili hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önüne alınarak miktarın 130 TL olarak belirlendiğinin altı çizildi.

Yapılan açıklamada ayrıca belirlenen 2024 fitre miktarı kadar paranın verilebileceği gibi gıda ve benzeri ürünler ayni şeklinde de verilebileceği vurgulandı.

GÜNLÜK ORUÇ FİDYE BEDELİ

Belirlenerek vatandaşların dikkatine sunulan 130 TL meblağın, günlük oruç fidye bedeli de olduğunun altı çizildi. Açıklamanın devamında “Bunun yanında her bir mükellef, günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı fitre olarak verebilir.” ifadeleri kullanıldı.

GEÇEN YILDAN BU YANA 60 TL ARTTI

Geçtiğimiz yıl 70 TL olan fitre miktarı bu yıl 60 TL artarak 130 TL’ye yükseltildi. Neredeyse yüzde yüze yakın zam yapılan 2024 fitre miktarı Ramazan ayı öncesi kamuoyuyla paylaşılarak belirlendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.