Final maçında yaşananlardan dolayı taraftara tazminat ödenecek ‘UEFA'dan emsal karar’

Final maçında yaşananlardan dolayı taraftara tazminat ödenecek ‘UEFA'dan emsal karar’
2022 yılında Real Madrid ile Liverpool arasında oynanan Şampiyonlar Ligi Final maçı öncesi yaşanan olaylar nedeniyle UEFA emsal bir karara imza attı.

Real Madrid ile Liverpool arasında oynan, 2022 Şampiyonlar Ligi final maçı öncesi meydana gelen olaylara ilişkin UEFA emsal bir karara imza attı. Yapılan bağımsız incelemeler sonucunda Liverpool taraftarları tazminat almaya hak kazandı.

UEFA tarafından yaptırılan bağımsız incelemelerde maç öncesi yaşanan olaylarla ilgili daha önce de suçlu gösterilen Liverpool taraftarları aklanmış ve bilet paraları iade edilmişti.

Kısa süre önce UEFA'dan yapılan en son açıklamada, finalde yaralandığı iddia edile taraftarlarla anlaşmaya varıldığı ve tazminat ödeneceği bildirildi.

NE OLMUŞTU?

25 Mayıs 2022 tarihinde karşı karşıya gelen Real Madrid ile Liverpool, Şampiyonlar Ligi Finali öncesi Fransız polisiyle İngiliz taraftarlar arasında gerilim yaşanmıştı.

Şampiyonlar Ligi finali başlama vuruşu, Cumartesi gecesi taraftarların geç gelmesi nedeniyle yaklaşık olarak 30 dakika ertelenmişti.

Güvenlik ekipleri biletsiz kişilerin stada girişini engelleme baskısı altında ezilirken, binlerce taraftar kuyrukta mahsur kalmıştı.

Sahte biletler nedeniyle metal kapılar sıkıştı ve çok sayıda taraftar güvenlik kordonlarını aşarak stadyuma girerek polisin biber gazı atmasına neden olmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.