Fenomenlik resmen meslek oluyor Influencer sertifikası olmayan oyun dışı kalacak

Fenomenlik resmen meslek oluyor Influencer sertifikası olmayan oyun dışı kalacak
Birçok kişinin sosyal medya üzerinde para kazanmasını sağlayan fenomenlik artık resmen meslek oluyor. Okuluna gidip sertifika almayan fenomen olamayacak.

Sosyal medya fenomenliğinde yen bir dönem başlıyor. Ticaret Bakanlığı tüketicilerin korunması adına fenomenlik üzerine çalışma yaptıklarını ve Influencer Sertifika Programı’nı devreye sokacaklarını duyurdu.

Ticaret Bakanlığı internet üzerinden yapılan tüketimlerde büyük etkisi olan fenomenler mercek altına alıyor. Böylelikle internet üzerinden reklam verenlere bakanlık tarafından bir güvence sağlanmış olacak. "Influencer Sertifika Programı"na katılmayan ve sertifika almayanlar influencer olamayacak.

fenomen.jpeg

İnternet alışveriş tercihlerini önemli ölçüde etki eden influencer olarak adlandırılan sosyal medya fenomenleri artık daha sıkı denetlenecek. Reklam Özdenetim Kurulu ve Reklam Kurulu işbirliğinde "Influencer Sertifika Programı Projesi" için düğmeye basıldı.

Dijital tüketicinin de korunmasını amaçlayan programda dijital mecralarda yer alan reklamlar başta olmak üzere tüketiciyi aldatan yanıltan fenomenler sosyal medyadan temizlenecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.