Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerinden hakem açıklaması

Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerinden hakem açıklaması
Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüpleri maç öncesi önemli paylaşımlarda bulundu.

Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüpleri maç öncesi bir açıklama yaparak hakemlerle ilişkin flaş açıklamalarda bulundular.

Sarı-lacivertli kulüp, Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında Trabzonspor ile oynayacakları mücadele öncesi bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Spor Kulübü olarak adalet çağrısı ile başladığımız 2023-24 sezonunda, 10. hafta itibarıyla gerek saha içinde hakemler eliyle gerek ekran başında VAR operasyonlarıyla gerek MHK öncülüğünde hakem atamalarıyla sayısız adaletsizlikle karşı karşıya kalmış bulunuyoruz. Bugün, bir hakemin Fenerbahçe maçında doğru karar verdiği için cezalandırılarak bunu açıklaması ve görevini bırakması da Türk futbolunun geldiği noktayı gözler önüne sermiştir. Kulübümüz gerek ilk 10 haftalık süreçte gerekse son hakem olayı ile ilgili 5 Kasım Pazar günü gereken açıklamalarda bulunacaktır. Ancak yarın Trabzonspor ile oynayacağımız Trendyol Süper Lig maçı öncesinde beklentimiz küçük, büyük hiçbir hakem hatası olmadan maçın tamamlanması, hakemlerin adil olmasıdır. Bu konuda, hakemler, VAR, gözlemci, temsilci, yayıncı dahil sorumluluk sahibi herkesten gerekeni yapmasını bekliyoruz" denildi.

fenerbahce.jpg

TRABZONSPOR'DAN SERT AÇIKLAMA

Trabzonspor Kulübü resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Galatasaray, Hatayspor ve Pendikspor karşılaşmalarında hakem hatası diyemeyeceğimiz ve tamamen kasıtlı kararlar sonucunda puanlarımız çalınmış, haksız şekilde verilen kart ile futbolcumuz oyun dışı bırakılmıştır. TFF yetkilileriyle yapılan görüşmede Pendikspor maçının hakemine ceza verildiğinin belirtilmesine rağmen düdük çalmaya devam etmiş, ‘aynı karşılaşmanın gözlemcisinin, raporunu değiştirmesi için arandığı iddiasını’ TFF’ye aktarmamıza rağmen herhangi bir işlem yapılmamıştır. Fatih Karagümrük maçında Onuachu’nun attığı bariz gol geçersiz sayılmıştır. Pozisyonda top daha kalecinin eline geçmeden oyuncumuz kafayı vurmuş, orta hakem Ali Şansalan faul düdüğünü çalarak, VAR müdahalesinin önüne geçmiştir” ifadelerine yer verildi.

trabzon-2.jpg

Hakem performansları ile ilgili taleplerinin TFF Başkanı Büyükekşi’ye iletildiğinin belirtildiği açıklamada, “Trabzonspor Kulübü olarak defaatle hakem performanslarının ‘dikkatle izlenmesi’ talebimizi TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye ilettik. Ancak görüyoruz ki sistem yine aynı şekilde ilerliyor ve bazı hakemler, birilerinin değirmenine su taşımayı sürdürüyor. Umarız, haftalardır devam eden bu tiyatronun finali, hafta sonu oynayacağımız Fenerbahçe karşılaşmasında sahneye konulmaz ve FairPlay’in hakim kılındığı, iyi oynayanın bileğinin hakkı ile kazandığı, kimseye ayrımcılık hakkı tanınmadığı bir maç olur. Belirttiğimiz unsurlar dışında yaşanacak her türlü olumsuzluğa karşı gereğini yapacağımızı tüm futbol kamuoyuna duyururuz” denildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.