Fatih Altaylı emekli zammındaki gizli detayı ifşa etti ‘Duyunca şaşıracaksınız’

Fatih Altaylı emekli zammındaki gizli detayı ifşa etti ‘Duyunca şaşıracaksınız’
Fatih Altaylı, emekli maaş zammına ilişkin hiç kimsenin bilmediği gizli detayı açıkladı.

Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere seçim öncesi açıkladığı maaş zammındaki iki gizli detayı ifşa etti.

Milyonlarca emekliye Ocak ayında yüzde 49,25 oranında maaş zammı yapılmıştı. Ancak yapılan zamdan en düşük emekli aylığı alan emekliler etkilenmedi. 16 bin TL üzerinde bir açlık sınırının olduğu bugünlerde 10 bin TL alan emekliler ise isyan bayrağını çekmiş durumda.

SEYYANEN ZAM UMUDU SÖNDÜ

Emeklilerin isyanına karşılık ise iktidar tarafından Temmuz ayı işaret edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, emekli maaşlarına Temmuz ayında 6 aylık enflasyon farkını ekleyerek bir düzenleme yapılacağını açıkladı. Seyyanen zam bekleyen emekliler ise bu haber karşısında seyyanen umutları söndü.

emekl-21-001.jpg

‘ENFLASYON’ VE ‘OY VERİN’ DETAYI

Ünlü gazeteci Fatih Altaylı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız" söyleminde iki detayı ortaya çıkardı. Altaylı, “Birincisi, enflasyonun düşmesinden umudu kestik. Şubat'tan sonra enflasyonun düşeceği umuduyla Mehmet Şimşek diyor ki, "Haziran'da bunu göreceksiniz," ancak en resmi ağızdan düşmeyeceğini duyduğumuz bir gerçek. Diğer taraf ise şu: "Oy verin, zam vereyim," diyor. Sen öyle algılamıyor musun? Evet, öyle algılıyorum" dedi.

fatih-21421.jpg

“BU DÜZELME OLMAZ”

Altaylı söylemlerine şu şekilde devam etti;

“Oy verirsen, zam vereceğimin sonucu şu olur: Bu zam, bugünkü kadar hiçbir işe yaramaz hale gelir, çünkü düğme yanlış yerden iliklenmiş ve bundan sonra düzelmez. Bu noktada, bütün düğmeleri söküp yeniden iliklemek gerekiyor, ancak böyle bir otorite, irade veya yaklaşım olmadığı için bu düzelme gerçekleşmez.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.