Evi miras kalan herkesi ilgilendiriyor

Evi miras kalan herkesi ilgilendiriyor
Birden fazla kişinin ortak olduğu hisseli tapularda artık miras payının kardeşe devri için noter onaylı sözleşmeye gerek yok. Hisse sahiplerinin ortak karar vermesiyle tapunun devri gerçekleştirilebiliyor.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Birden fazla sahibi olan hisseli tapuların gerek satın alma gerek yönetim gerekse de satış aşamasında çeşitli zorluklarla karşılaşılıyor. Belirli durumlarda tapular için herkesin rızası gerekiyor ve bu da bir takım prosedürlere bağlı kalınmasına sebep oluyor. İşte tapu satışı için çözüm bulmaya çalışan hisseli tapu sahiplerinin bilmesi gereken detaylar…

ORTAK BİR KARAR ALINMALI

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren birden fazla kişinin ortak olduğu hisseli tapularda hisse sahiplerinin ortak karar vermesiyle tapunun devri gerçekleşebiliyor. Hisseli tapuların satış işlemleri için hisse sahiplerinin ortak bir karar alması ve tapuda hazır bulunması gerekir. Tapu devri için avukata vekalet verilebilir. Hisseli tapu alırken ise Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemleri tamamlanmalı, sınırlar belirlenmeli ve parseller tespit edilmelidir.

MİRAS KALAN EVDE KARDEŞ DETAYI

Hisseli tapuların satışı için öncelikle hissedarların ortak karar alması gerekiyor. Miras kalan bir evin kardeşlere devri için yazılı bir sözleşme yapılması yeterlidir. Hissedarların tapuda hazır bulunmaları ve tapu devri işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekir veya hissedarları temsil edecek bir avukata vekalet de verilebilir. Satış işlemi tamamlandıktan sonra hisse sahiplerine düşen paylar kendilerine ödenir.

HİSSELİ TAPU NEDİR?

Hisseli tapu taşınmaz bir mal üzerinde hak sahibi olan kişilerin adlarının ve sayılarının bulunduğu tapu türünün adıdır. Bir taşınmaz mal sadece bir kişiye ait olabildiği gibi birden fazla kişiye de ait olabilir. Bu tip durumlarda taşınmazın ortaklarının isimlerinin yer aldığı tapu türü "hisseli tapu" olarak isimlendirilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.