Ehliyet şartı getirildi

Ehliyet şartı getirildi
Kamuda memur olarak çalışmak isteyenlere fırsat! Resmi Gazete’de, bünyesinde çalışacak devlet memuru alacağını duyuran Çorum İskilip Belediye Başkanlığı, başvuracak adayların en az lise mezunu olması ve (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olması gerektiğini açıkladı.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Çorum İli İskilip Belediye Başkanlığı, Resmi Gazete’ye verdiği ilanda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak istihdam edilmek üzere; “Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği” hükümlerine göre unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla, belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla 5 memur alacak.

B SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ OLMASI GEREKİYOR

Başvuracak adayların en az lise mezunu olması ve (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olması gerekiyor. Ayrıca adayların 2022 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş ve en az 60 puan almış olması şartı aranıyor. İlanda başvuru tarihi 17 Temmuz’da başlayacağı ve 19 Temmuz’da sona ereceği belirtildi.

SÖZLÜ SINAV 1 TEMMUZ’DA

Sözlü sınavın 1 Temmuz 2023 saat 09.00’da başlayacağı belirtilen ilanda, sınav konuları Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, Mahalli İdareler ile ilgili Temel Mevzuat konuları ile kadro unvanına ilişkin mesleki ve uygulamalı bilgi ve yeteneğin ölçüleceğini açıkladı.

kijoclhujoliug.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.