Ev yapımı baklava tarifi

Ev yapımı baklava tarifi
Ev yapımı baklava tarifi
  • 1 paket baklavalık yufka
  • 250 gram tuzsuz tereyağı veya margarin
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık içi
  • Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon veya birkaç damla limon suyu
  • Bir tutam taze veya toz tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  • Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayın. Bunun için şeker ve suyu bir tencerede karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  • Şeker eriyip su kaynadıktan sonra limon dilimini veya limon suyunu ekleyin.
  • Şerbet, kıvamını alana kadar yaklaşık 15-20 dakika kaynatın. İsteğe göre içine tarçın ekleyebilirsiniz. Şerbet hazır olduğunda ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Tereyağını veya margarini eritin. Fırça veya kaşık yardımıyla tepsiyi yağlayın.
  • Baklavalık yufkayı tezgaha serin. Üzerine erittiğiniz tereyağından sürün.
  • Bir başka yufkayı üzerine serin ve ona da tereyağı sürün. Bu şekilde baklava yufkalarını sırayla üst üste dizin, en üst katın üzerine de tereyağı sürün.
  • Yufkaları istediğiniz büyüklükte keserek dilimleyin. Genellikle kare veya dikdörtgen dilimler tercih edilir.
  • Hazırladığınız yufka dilimlerinin arasına ceviz veya fındık içi koyun.
  • Rulo şeklinde sarın ve yağladığınız tepsiye yerleştirin.
  • Tüm baklavaları bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra, 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu genellikle yaklaşık 30-40 dakika sürebilir, fakat fırından fırına değişebilir, kontrol etmekte fayda var.
  • Fırından çıkan sıcak baklavaların üzerine soğumuş olan şerbeti dökün. Baklavaların şerbeti çekmesi için biraz bekletin.
  • Şerbetini çeken baklavaları servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.