Ev sahiplerine büyük şok 'Yüzde 60 zam geliyor'

Ev sahiplerine büyük şok 'Yüzde 60 zam geliyor'
Ev sahiplerine kötü haber geldi kimse bu kadarını beklemiyordu. Yüzde 60 zam gelecek.

Milyonlarca ev sahibine kötü haber geldi. 2024’e sayılı günler kala ev sahipleri güne zam haberiyle uyandı. Ev sahiplerinin her yıl, yılda 2 kez ödediği emlak vergisinin enflasyonla birlikte yüzde 50'den fazla artacağı iddia edildi. Emlak vergisinde yaşanacak bu artışın kira fiyatlarını da yakından etkileyebileceği düşünülüyor.

ecknpn1xyaexfsx-cw7n.jpg

Dünya Gazetesi’nden Naki Bakır’ın haberine göre, emlak vergisi, MTV, trafik cezaları, ehliyet ve pasaport harçları ve araç muayene ücretleri gibi yurttaşı yakından ilgilendiren vergiler yüzde 60’a yakın oranda zamlanacak. Bakır yazısında, "Her yıl ekim ayı sonu itibarıyla yurtiçi üretici fiyat endeksinin (Yİ-ÜFE) son on iki aylık ortalamasında bir önceki on iki aylık dönemin ortalamasına göre meydana gelen artış, izleyen yılda uygulanacak yeniden değerleme oranını veriyor" ifadelerini kullandı.

YÜZDE 50 ZAM YAPILMIŞTI

Geçen temmuz ayında yılın ikinci altı ayında geçerli olmak üzere de yüzde 50 zam yapılmıştı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre ise 10 yıllık olan pasaport harç ücreti 3 bin 295 TL’yken 4 bin 943 TL’ye çıktı. 2022’de ise bu bedel 1478 TL’ydi.

TV, pasaport bedeli, trafik cezaları gibi yurttaşı yakından ilgilendiren tüm kalemlerde artış yüzde 123 oranında yapıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.