Devlet evini tadilat yaptırana para verecek '6 ay süre verildi'

Devlet evini tadilat yaptırana para verecek '6 ay süre verildi'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, düğmeye bastı. Devlet evini tadilat yaptırana para yardımında bulunacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Barınma ve Gıda yardımları kapsamında Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programında evini tadilat yaptıranlara 500 bin TL’ye kadar para yardımında bulunacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım ile ilgili detaylı bilgiyi internet sitesi üzerinden duyurdu. 3294 sayılı Kanun kapsamında sosyoekonomik olarak dezavantajlı durumda olan muhtaç kişi ve hanelerin en temel ve zaruri ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyaçlarının giderilmesine ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesine yönelik yürütülen yardımlar için Kimlik Belgesi ile gelen her 18 yaş üstü aile bireyi başvuruda bulunabilecek.

KAMPANYADAN KİMLER YARARLANACAK?

Kampanyada muhtaçlık sınırının altında olan ve sağlıklı barınma şartlarına haiz konutu bulunmayan, en az son bir yıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sorumlu olduğu yerleşim yerinde fiilen yaşayan ve nafaka yükümlülüğüne haiz akrabası bulunmayan kişiler faydalanabilmektedir.

500 BİN TL’YE KADAR PARA VERİLECEK

ekran-goruntusu-2023-12-11-103656.png

İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlerde basit ev onarımlarında 35.000 TL'ye kadar, orta düzey ev onarımlarında 70.000 TL'ye kadar, kapsamlı ev onarımlarında 100.000 TL'ye kadar, prefabrik ev yapımlarında 300.000 TL'ye kadar ve betonarme ev yapımları/ev alımlarında 500.000 TL'ye kadar destek verilecek.

6 AY İÇİNDE TADİLATIN YAPILMASI GEREK

Ev tadilat desteği için basit ve orta düzey ev onarımlarında doğrudan aktarım yapılmakta ve kaynağın 6 ay içerisinde harcanması gerekiyor. Kapsamlı ev onarımında ve ev yapımlarında ise kaynak tahsisi sonrası harcama belgeleri karşılığında 1 yıl içerisinde kaynak aktarımı gerçekleşiyor.

TADİLAT YARDIMINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğrultusunda yardım başvuruları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) üzerinden kabul ediliyor. Bunun yanı sıra Kaymakamlık ve Belediyelerin sosyal yardım bölümleri doğrultusunda da başvurular yapılabiliyor. Basit ve orta düzey tadilatlar kapsamında ödemeler doğrudan sağlanıyor. Vatandaşların ödemeleri aldıktan sonra altı ay içerisinde tadilatlarını yapmaları gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.