En fazla 5 kişilik hanelere veriliyor Fatura yardımı başvuranlara her ay ödenecek

En fazla 5 kişilik hanelere veriliyor Fatura yardımı başvuranlara her ay ödenecek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan fatura yardımları ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak yatırılıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar ise fatura yardımlarının detaylarını merak ediyor.

En fazla 5 kişilik hanelere veriliyor Fatura yardımı başvuranlara her ay ödenecek

Elektrik tüketimi desteği ve doğal gaz tüketim desteği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan program ile her ay vatandaşlara yatırılmaya devam ediyor. Faturalarını ödemekte zorlanan ailelere destekler, maddi yardım sağlıyor. Peki, 2023 yılı elektrik ve doğal gaz tüketim desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlar için şartlar neler, kimlere veriliyor? İşte detaylar...

ELEKTRİK DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Her türlü sosyal yardım desteklerine başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden alınıyor. Elektrik tüketimi desteği başvuruları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Hizmetler Müdürlükleri veya bulunduğunuz bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılabilir. Başvuru süreci hakkında detayları bu kurumlardan alabilirsiniz.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİNİN ÖDEMELERİ NE KADAR?

  • 1-2 kişi: 108 TL
  • 3 kişi: 144 TL
  • 4 kişi: 180 TL
  • 5 kişi: 216 TL

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

T.C. kimlik numarası ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, " Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasına giriş yapan adaylar kimliklerini doğrulayarak başvurularını iletebilirler.

0x0-memur-zammi-2023-ocak-sosyal-refah-duzenlemesi-en-dusuk-ve-en-yuksek-memur-maas-zammi-ne-kadar-olacak-1667112965776.jpg

DOĞAL GAZ DESTEĞİ NE KADAR?

Kış aylarında ödenen doğal gaz tüketimi desteği için başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. Bu destek ile vatandaşlar, 900 TL ile 2.500 TL arasında değişen tutarlarında yardım alıyor.

PROGRAMDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

  • Elektrik tüketimi desteği programı, gelir seviyesi düşük ve sosyal yardıma ihtiyaç duyan ailelere yöneliktir.
  • Bu yardımdan faydalanabilmek için belirli şartları karşılamak gerekmektedir.
  • İlgilenen aileler, başvuru yapmadan önce, yerel Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı veya Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile iletişime geçerek başvuru koşullarını öğrenmelidir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.