Emekliye büyük şok O uygulama kaldırıldı Kötü haberi İsmail Saymaz verdi

Emekliye büyük şok O uygulama kaldırıldı Kötü haberi İsmail Saymaz verdi
Kamu özel bankaların emekliye ödenen promosyonlarda iki katına yakın artış olduğu duyurulmuştu. Ama yine de milyonlarca emekli promosyondan mahrum kaldı. Türkiye genelinde yaşanan acı gerçeği İsmail Saymaz duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklama ile kamu bankalarının emekli promosyon ödemelerinin 8 ile 12 bin arasında yapılacağını açıklamış ardından 19 özel bankanın da bu kampanyaya dahil edildiği açıklanmıştı. Yüksek emekli promosyonu almak isteyen emekliler de bankalara akın etmişti. Ancak büyük bir emekli kesiminin bu ödemelerden mahrum kaldığı ortaya çıktı.

emeklileroturan.jpg

Yer aldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan gazeteci İsmail Saymaz, milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren bir gerçeği açıkladı. İsmail Saymaz büyük bir emekli kesiminin promosyon alamadığını aylığını PTT üzerinden alan emeklilere promosyon ödenmediğini duyurdu.

İSMAİL SAYMAZ CANLI YAYINDA AÇIKLADI: PTT BANK ÖDEMİYOR

Ocak'ta yapılan yüzde 49.25'lik zam alan emeklilerin maaşları yüksek enflasyon karşısında hızla eriyince büyük kesimde seyyanen zam beklentisi doğmuştu. Seyyanen zam olmayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli promosyonları ile ilgili bir açıklama gelmişti. Erdoğan bankaların emekli promosyon ödemelerinde artış yapacağını ve ödemelerin 8 bin ile 12 bin arasında olacağını duyurmuştu.

ismailsaymaztek.jpg

Ancak İsmail Saymaz, PTT Bank'ın unutulduğunun altını çizdi. Maaşını PTT üzerinden alan emeklileri uyaran İsmail Saymaz PTT'de öyle bir uygulamanın olmadığını söyledi. İsmail emekli maaşını PTT Bank'tan alan emeklilerin promosyon ücretlerini almadıklarını vurgulayarak kendisine çok sayıda şikayet geldiğini ifade etti.

O UYGULAMA PTT'DE YOK

İsmail Saymaz, açıklamasında kırsal bölgelerde ve köylerde sadece Ziraat Bankası ve PTT şubelerinin olduğunu hatırlatarak buralarda yaşayanların herhangi bir özel ya da kamu bankasına ulaşmasının mümkün olmadığını belirtti.

PTT NE KADAR EMEKLİ PROMOSYONU ÖDÜYOR

Maaşını PTT'den alan emeklilere PTT tarafından 3600 TL karşılıksız promosyon veriliyor. 3600 TL emekli promosyonuna ek spot krediden faydalanan emekliler ise toplamda 4100 TL- 4600 TL arasında ödeme alabiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.